Review: 2 Fotoboeken van Saal Digital Nederland


Er was een oproep op de Facebookpagina van Saal-digital.nl, testers gezocht voor het maken van een fotoboek. Dat kwam geweldig uit, ik had al een tijdje op mijn to-do-lijst het maken van een fotoboek van het jaar 2017 staan; sinds we kinderen hebben maak ik van elke vakantie een fotoboek(je).

Het afdrukken van foto's en dan inplakken ben ik geen held in, het komt er gewoon maar niet van. Mijn oudste zoon is 9 jaar en ik heb alleen maar foto's van zijn eerste jaar afgedrukt, die liggen nog steeds te wachten om ingeplakt te worden. 

Ik had geluk, ik had me voor het testen van 2 soorten fotoboeken opgegeven en kreeg voor beide boeken een kortingsbon! Een bon van €20,- voor het spiraalfotoboek en een bon van €30,- voor een fotoboek met harde kaft.
Het spiraalfotoboek (20 x 20 cm en 32 pagina's) heb ik gevuld met de foto's van onze vakantie en uitstapjes in 2017. De foto's zien er leuk uit, mooi van kleur ook. Het is geen fotopapier en heeft meer weg van foto's in een magazine, maar dat vind ik prima voor deze prijs. 

Met de software van Saal (even downloaden, is zo gepiept) is het makkelijk om het fotoboek op te maken; ik maakte een mapje met alle foto's die erin moesten op de pc, zo was het makkelijk de foto's toe te voegen. Voordeel van het downloaden van de software is dat je je product kunt opslaan en er later mee verder kunt gaan. #aanrader 
Want een uur eraan werken zonder onderbrekingen is best lastig in huize #lookforstars. 😉

Qua paginaopmaak heb ik voor één van de kant en klare lay-outs gekozen, ik hoefde alleen maar de foto's handmatig toe te voegen (lees er naartoe slepen). Het was vlot gemaakt en snel geleverd, na 2 dagen had ik de bestelling in huis.Het fotoboek met harde kaft (21 x 28, 26 pagina's)  heb ik gebruikt om een babyboek van mijn jongste zoon van te maken. Voor hem had ik nog geen enkele foto afgedrukt en ingeplakt, hij is al ruim 5. Oeps.Hiervoor heb ik, omdat ik zóveel foto's had en geen €120,- wilde betalen voor een heel dik fotoboek (zoals het programma als beste keuze aangaf met mijn hoeveelheid foto's, slik..) de lay-out per pagina zelf aangepast. Per pagina heb ik 5, 6 of 7 foto's gebruikt. Zoals je kunt zien loopt er een vouw door veel foto's heen maar dat is helemaal niet storend. Je kunt het boek zo plat leggen dat de vouw wegvalt namelijk.


Dit is wel fotopapier, van beduidend mooiere kwaliteit dan het spiraalfotoboek. Als ik zelf weer een fotoboek ga maken zal ik zeker voor dit boek weer kiezen.

Hier heb ik wel wat tekst toegevoegd, dat is me ontschoten om in het spiraalboek te doen. Beetje dom van me. 😅
R. vond het prachtig om de foto's van zichzelf te bekijken, hij is ook erg blij met dit boek. Een mooi naslagwerk voor later vind ik het geworden.

N.B. De verzendkosten waren €4,95, dat kwam er nog weer overheen per boek.

Het fotoboek met harde kaft kun je nu met €10,- korting bestellen, degene die ik gekozen heb is nu dus €19,95!

Inmiddels kun je ook met iDeal betalen, dat was in oktober vorig jaar toen ik een "wanddecoratie maken" mocht testen nog niet het geval. Fijn #SaalDigitalNederland, dit was voor mij een drempel om te bestellen, want een creditcard heb ik niet.

Ik ben blij dit te hebben mogen maken en ben ook zeker content met het resultaat én aangenaam verrast door de snelle levering.

Reacties