Autisme: Houten treinen en beeldende therapie


L. en treinen; zijn grote liefde. Nou ja, naast vuilnistrucks dan, ze staan op een gedeelde eerste plek denk ik.
We zijn echt gezegend met een fijne beeldend therapeut voor hem bij het expertisecentrum.
Iemand die inspeelt op zijn belevingswereld en weken lang met hem heeft gewerkt aan treinen maken plus bijbehorende attributen als een spoorbrug en een speelplaat met spoorwegen.


Gisteren kreeg bij de hele set mee naar huis, inmiddels zijn ze aan de slag met het volgende project: vuilnistrucks en containers maken.

Hoe tof is het om je eigen speelgoed te mogen maken?! Het gaat goed samen met zijn houten Brio/Ikea/Lidl/Hema collectie treinen zoals je ziet op de foto.
Hij heeft het echt zelf gezaagd, geschilderd en in elkaar gezet (met veel hulp natuurlijk).

Hij is 9 jaar, dit is zijn favoriete speelgoed. Voor zijn 9e verjaardag heeft hij van ons dan ook zijn zo lang gewenste remise gekregen (Ikea, fijn geprijsd ook), blijer hadden we hem niet kunnen maken denk ik.

Lego is hij ook zeker fan van en heeft ie al een leuke collectie van opgebouwd met zijn broertje, maar dat is allemaal zo teer en gevoelig; één keer laten vallen en alles spat uit elkaar.
Houten treinen zijn wat robuuster en door elastiekjes te gebruiken kun je alle mogelijke wagons en locomotieven aan elkaar koppelen, ook als ze geen magneet hebben.

Inventief kereltje is het ook. Creatief op zijn eigen manier.

Reacties