Budget: Kringlooppareltjes week 45


Al enkele weken was ik op zoek naar een nieuwe winterjas. Het huidige exemplaar had ik tweedehands gekregen 4 of 5 jaar geleden, na intensief gebruik (lees enkele reparaties rijker en de stof werd gewoon kaal) was deze echt op. 

Omdat ik vind dat we al genoeg kleding op de planeet hebben en hergebruik duurzamer is dan iets nieuws kopen ben ik gaan zoeken naar de jas in kringloopwinkels en tweedehands zaken.Ik vond dé jas die ik zocht uiteindelijk in Enschede bij Mago, toen ik toevallig met een vriendin daar was. Een mooie, simpele en warme parka, zonder bontrand of andere tierelantijntjes. Voor €16,50 kom ik weer warm de komende winters door. 
Het is een fijn recht model, dat komt omdat ik hem vond op de herenafdeling. Ik kocht een mannenjas. Ach, als ik kleding voor mijn zoon koop op de meisjesafdeling kan ik zelf gerust wel shoppen op de herenafdeling, toch?
Ik moet stiekem nog een beetje wennen aan dat idee en voel me genoodzaakt dat aan iedereen uit te leggen zodra iemand iets over mijn jas zegt. #muts


In diezelfde winkel in Enschede vond ik ook dit jurkje (of is het een lange trui?) met knopen op de rug en twee zakjes op het voorpand. Een heel nieuw exemplaar, want vriendin A. kocht hem afgelopen jaar nieuw in het zwart in Emmen. Hij was vast duurder dan wat ik er voor betaalde: €10,-


Ik mag ook graag kijken bij het Klaverblad in Coevorden. Een tweedehands kledingwinkel waar mijn moeder vroeger al kleding voor mij kocht, zodoende liep ik als klein meisje in Oilily merkkleding 😊
Je kunt er ook zelf kleding inbrengen, 5 stuks per week. Als dit voor je verkocht wordt krijg je 40% van de verkoopprijs. Wat niet verkocht wordt gaat naar een goed doel. Goede deal, toch?
Ik vond verschillende mooie items daar, zoals deze spijkerboek van Name It, voor €4,-. Perfect voor mijn oudste zoon.


Deze skisweater is ideaal om te dragen tijdens hardlopen op koude dagen. Heerlijk met fleece gevoerd. Ik betaalde €8,-, nieuwprijs is €110,-.


De perfecte pantalon, van Expresso. Ik ben gek op dit Nederlandse merk dat niet alleen mooie producten maakt maar ook bezig is met duurzaamheid. Deze broek kostte €12,50. Niet per se heel goedkoop voor een tweedehands broek, maar hij zit echt fantastisch. Nieuw kost ie al gauw €100,-.
En een zwarte pantalon is een goede aanwinst voor mijn garderobe.


De kat deed een photobomb bij deze donkergroene jeans van Miss Etam. Een mooie herfstkleur, ik kocht hem voor €4,- in Enschede.

En op de foto bovenaan zie je een blauw velours colbertje van Hilfiger. Er stond geen maat in want het is een op maat gemaakt exemplaar, ik heb hem op de gok meegenomen voor vriendlief, dit is een mooi jasje voor de feestdagen, nietwaar? Voor €4,- durfde ik het risico op niet passen wel te nemen.

De groene blouse met veertjes is voor mijzelf, merk en maat onbekend want eruit geknipt. Maar hij zit goed, ik ben er blij mee voor €6,-!

Het lijkt of ik vaak wat koop misschien, maar toevallig liep ik net tegen deze leuke pareltjes aan. Ik breng (als ik er aan denk) ook al maandenlang 5 stuks kleding per week naar de tweedehands winkel, alles wat ik een jaar niet gedragen heb mag weg. Ook de kleding waar ik niet meer in pas doordat ik wat aangekomen ben bewaar ik niet meer, daar word ik alleen maar verdrietig van.

Mijn streven is een duurzame garderobe, tijdloos en niet meer dan nodig is. Het tweede streven is om het gewicht te bereiken wat bij mij past, want niet van kledingmaat wisselen is óók heel duurzaam 😝

Is duurzaamheid voor jou ook iets waar je rekening mee houdt als je kleding koopt? 

Reacties