Review: JouwBox - Ralph Moorman favourites editie 2


Een lekker moddermasker om mijn huid gauw op te pepper tijdens het tandenpoetsen met tandpasta zonder fluoride maar mét zuurstof.

Ik was één van de uitverkorenen die de JouwBox editie 2 mocht uitproberen. Een box vol met fijne producten, samengesteld door voedingsdeskundige Ralph Moorman. Wat er in zat en wat ik er van vond? Lees maar mee 😁

De doos is gearriveerd! Het is leuk ingepakt, alsof ik een cadeautje uitpak. Dat is al punten voor die ervaring.


Het is een flink pakket, met een waarde van ongeveer €150,-, wat je koopt voor €39,95 inclusief verzendkosten.


Er zit een overzicht in van alle producten en met uitleg waarom dit een favoriet is van Ralph Moorman.

1. Bee Honest Cosmetics van De Traay; babyshampoo met honing en calendula. (Niet vegan)


Ik heb dit product gebruikt voor de kinderen, als badschuim. Het ruikt lekker en het is een fijn idee dat het mild voor de huid is. Ik gebruik nog steeds babyshampoo voor mijn zesjarige en negenjarige, juist omdat het mild is en niet prikt.

2. Mattisson visoliecapsules. (Niet vegan)


Deze capsules heb ik aan vriendlief gegeven, nou ja, dat zet ik hem elke ochtend voor. Hij is geen geoefende pillenslikker en heeft dan ook wel moeite de grote capsules weg te krijgen.
Ik vind het een fijn idee dat hij op deze manier wel voldoende omega 3 binnenkrijgt, hij eet namelijk geen vis én ook niet graag noten, peulvruchten of voldoende groene bladgroentes om het via zijn voedsel binnen te krijgen.
Zelf ik ik wel elke dag lijnzaad, noten en peulvruchten, ik krijg zelf voldoende omega 3 via mijn voedsel binnen. En zou als ik voor een preparaat moest gaan voor de plantaardige capsules van bijvoorbeeld Testa gaan.

3. Royal Green extra virgin kokosolie.


Heerlijke biologische kokosolie wat je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Ik gebruik het om mee te koken, in zoete baksels en soms als gezichtsolie of voor mijn lippen.

4. Upton's Naturals jackfruit.


Een bijzonder product, namelijk een plantaardige vleesvervanger gemaakt van fruit. Je kunt er een broodje pulled 'pork' mee maken, of als 'vlees' gebruiken in een bonenschotel bijvoorbeeld.


5. Bite & Smile lemon ginger.


Lekkere tussendoortjes, in hapklaar formaat. Gemaakt van dadels, noten en wat groentes & fruit is dit een heerlijke vegan en geraffineerde suiker vrije snack. Verrassend fris door de citroen en gember en ook niet mierzoet. Ik vind 'm heerlijk!

6. Blue M tandpasta en tandenborstel (niet vegan)


Tandpasta zonder fluoride maar het actieve zuurstof. De smaak is prima, de werking ook goed. Ik kwam er wel later pas achter dat het niet vegan is, doordat er gebruik gemaakt wordt van honing en lactoferrine.


7. Squalan moisturiser


 Een vegan huidolie die ik al heel lang graag eens wilde proberen! Mijn moeder is enthousiast gebruiker, mij hield de prijs van het product nog wel wat tegen. Dit serum bevat de huideigen stof squalaan en voedt zonder het vet te maken. In het pakket zat de traveleditie, een handige roller. Het irriteert mijn huid niet en het verzacht, ik ben om :) 8. Betterfoods Tee-Fee


Kruidenthee met steviablad, een gezoete thee. Ik drink mijn thee zonder suiker en moet even wennen aan de zoete smaak, maar het is heerlijk! Een goed alternatief voor wie graag wel zoete thee drinkt en bij uitstek ook geschikt voor kinderen, dit zal ze zeker aanspreken.

9. Rosalpina eye balm


Van Piroche cosmetiques een oogcreme op basis van alpenroos, tegen wallen en donkere randen om de ogen.Het product vrij van parabenen, minerale oliën en hormoonverstorende stoffen en is ook vegan. Fijn!

10. Mudmasky morning boost masker 20 ml


Een klein tubetje maar geschikt voor meerdere malen gebruik. Dit masker is al werkzaam na 30 seconden, dat is dus wel in te passen in je ochtendritueel, nietwaar?
Het is een lekker verfrissend masker wat echt een boost geeft, mijn huid ging er van tintelen. Dat gevoel wat je krijgt als je ijskoud water op je gezicht plenst, die heerlijke frisheid? Nou dat, en dan enkele minuten lang. Fijn in gebruik.


Eindoordeel

Het is een cadeautje wat je krijgt, mooi ingepakt. De producten zijn niet allemaal fullsize maar minstens meerdere malen te gebruiken. Het is een leuke manier om kennis te maken met nieuwe producten.

Een enorm pluspunt is dat het vrijwel allemaal natuurcosmetica is, goed voor mens en planeet.
Een minpunt vind ik dat niet alles vegan is, voor de visolie heb je goede plantaardige alternatieven bijvoorbeeld.

Maar goed, de rest van mijn gezin leeft niet (volledig) vegan en kan de non-vegan producten gebruiken. En anders had ik het weggegeven en er een ander blij mee gemaakt, dat kan natuurlijk altijd ook nog.

Editie 3

Ben je nou ook nieuwsgierig? Editie 2 wordt niet meer verkocht, want editie 3 is uitgekomen, een heuse kersteditie!
De kerstbox, de derde editie is net online gekomen (1 november), hij is hier te bestellen. Een box met 10 producten: mond-, haar- en huidverzorging, voeding  en supplementen. Leuk ook om cadeau te doen met de komende feestdagen 🎄


Reacties