Review: JouwBox Ralph Moorman's favorites editie 3



Nadat ik editie 2 van JouwBox had gereviewd kreeg ik een mail of ik deel 3 ook wilde ontvangen. Natuurlijk! Ik ben dol op goodiebags en beauty- of foodboxen; het is alsof je een kerstpakket krijgt. Heerlijk toch? Ik zou zo'n JouwBox ook zeker als kerstpakket willen ontvangen, fijne natuurlijke producten afgestemd op het seizoen.
In deze kersteditie zitten producten die in de winter zeker erg handig zijn, zoals vitamine D supplementen (nog vegan ook, jeej!), een fijne thee en voedende bodylotion. Goed excuus om heerlijk te cocoonen en thuis te blijven dus 😁




Het openmaken van de box is al een feestje op zich, mooi ingepakt in rood vloeipapier met een strik erom. De wat meer tere producten, zoals glazen pot/fles, zijn extra ingepakt in bubbelplastic. Fijn, minder kans dat er iets stuk gaat onderweg dus.



Dit is wat er in zit en wat ik er van vond.


1. Vitals - Elke dag capsules

Een multivitamine voor elke dag, als aanvulling voor wie denkt niet alles via voeding voldoende binnen te krijgen. Geschikt voor vegetariërs, niet voor vegans. Die gaat dus naar mijn partner.

2. Rosalpina - Nourishing cream

Een voedende dagcrème voor de droge en vochtarme huid, van Piroche cosmetics. Een mooie aanvulling op de oogcrème van dezelfde lijn uit de vorige box. Veganproof!

3. Bee Honest Comsetics - Body oil zoete amandel

Een fijne olie van de Traay, om jezelf lekker mee in te smeren na het douchen of een bad. Met bijenwas, dus niet veganproof.

4. A. Vogel - Vitamine D3

Een plantaardige variant, gemaakt van korstmos. In de winter is het verstandig om vitamine D bij te slikken, omdat we het niet voldoende van de zon krijgen, zoals in andere seizoenen wel het geval is. Bepaalde groepen wordt het aangeraden om het hele jaar door vitamine D te supplementeren, zie hier welke groepen.
Vitamine D3 werkt beter dan D2, maar D3 is meestal van dierlijke afkomst. Deze variant gemaakt van korstmos is dus een uitkomst voor veganisten.

5. Tea by me - Anne's Tea

Groene thee drink ik graag, ik was aangenaam verrast dit te vinden in de Jouwbox. Dit is niet zomaar groene thee, maar groene thee wat lokaal gekweekt en geproduceerd is, thee van Nederlandse bodem! Briljant vind ik.

6. Earth.line - Argan repair body lotion

Een heerlijke grote fles bodylotion (200 ml) met biologische argan olie, sheabutter en aloë vera. Veganproof, zelfs over de verpakkingen is nagedacht want FSC papier, biologisch afbreekbaar en microplastic-vrij. 

7. Liquid gold- Concentrated bone broth

Absoluut niet vegan natuurlijk, want gemaakt van botten. Gemaakt van restproducten uit de biologische veehouderij. Te gebruiken als weerstand versterkende kuur (voor vriendlief dus) door elke dag een lepel te nemen, maar ook als smaakmaker.

8. Rude health cornitas - Chickpea & lentil

Glutenvrije snack gemaakt van kikkererwten en linzen. Ik vond ze zo niet erg smakelijk, maar gedipt in een salsa is het prima te eten als tortillachips.

9. H-eerlijke wijn - Selection de Marotte rouge

Een flesje biologische wijn, voldoende voor 2 glazen (of 1 groot glas 😋). Hij smaakte heerlijk; deze merlot kun je vinden bij La Place en Jumbo Foodmarkt.

10. Arctic blue - Visoliecapsules

Visolie is niet veganproof, dus ook deze gaat naar vriendlief. Arctic Blue is een Nederlands bedrijf dat alleen de duurzame filet-snijresten van Arctische wilde vis gebruikt. Ze geven de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Met die werkwijze kregen ze een MSC keurmerk voor hun product. Goed te lezen dat ze zo begaan zijn met duurzaamheid.

11. We love the planet - Stick forever fresh

Een deodorantstick, gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Kokosolie, bijenwas, maiszetmeelpoeder en baking soda zorgen voor een zachte huid en geurtjes neutraliserende werking. Het smeert makkelijk, werkt verrassend goed en inspireert me op zoek te gaan naar een vegan variant hiervan. 

Eindoordeel:

Wederom een erg mooie en goed samengestelde box, goed aangepast aan het seizoen. Ik vind het superleuk om nieuwe producten te ontdekken en uit te testen, het inspireert me om meer aan uiterlijke verzorging te doen en het zet me aan het denken. Ik ben het meest blij met de A. Vogel vitamine D3, deze zal ik zeker zelf vaker gaan kopen.

Het is een aanrader voor eenieder die houdt van natuurlijke en eerlijke (verzorgings)producten, goed voor mens en milieu. 

Graag zou ik een volgende keer meer diervriendelijke alternatieven willen zien.

Je bestelt de box hier: www.jouwbox.nl

💚

Reacties