DIY: Dennenappelhangers voor in de kerstboom


De duurzame keuze 

Hij staat inmiddels bij ons, de kerstboom. Een nepperd, die we al hebben sinds we samenwonen (dat is 13 jaar inmiddels). Tweedehands, want hij was ooit van mijn schoonouders. Een echte vind ik mooier, maar dit is voor nu duurzamer voor ons. We gebruiken hem totdat ie af is en gaan dan wel in conclaaf wat de meest duurzame oplossing is tegen die tijd. #teamechteboommetkluit

Goed, duurzaamheid staat bij mij hoog op de agenda, ik zal dan ook niet elk jaar nieuwe versieringen kopen en met de trends mee doen, ik gebruik wat ik in de afgelopen 13 jaar heb verzameld en maak soms zelf iets nieuws.

Dennenappelhangers

Ik bedacht namelijk dat het me leuk zou lijken om dennenappels in de boom te hangen. Het is stoer, lekker anders en een natuurlijk product, die combinatie houd ik wel van. We hadden nog dennenappels, over van de herfstkrans die ik met mijn jongste zoon maakte twee maanden geleden.
Ik mag graag knutselmateriaal op voorraad hebben, met dennenappels en kastanjes is het leuk om herfstknutsels mee te maken, nietwaar? En het geeft de kinderen ook wat te doen tijdens een wandeling in het park/bos, zo zijn ze wat gemotiveerder om mee te gaan 😉


Kant en klare dennenappels

Ik ging naar de Action om een spuitbus verf te halen, het leek me leuk om de dennenappels koper of matzwart te verven. Maar ik vond iets veel mooiers, namelijk heel grote, al wit gemaakte dennenappels! Alsof ze wit zijn van de sneeuw, hoe leuk is dat? Per zak van 3 kosten ze €0,99, ik nam 3 zakken mee.Zo maak je het

Het maken is heel makkelijk met een lijmpistool. Je doet een klodder hete lijm op de onderkant van de dennenappel, legt daar een lintje of stuk touw over, drukt deze heel voorzichtig iets aan (pas op, de lijm is echt heet!) en laat de lijm afkoelen. Klaar is je unieke kerstboomhanger.


Eclectische kerstboom

Tadaa! Onze kerstboom. Een verzameling houten huisjes, Return to sender papieren sterren, glitterende elanden en rendieren, wat rieten hangers en een enkele verdwaalde kerstbal. 
Dat krijg je als je kind helpt de boom te versieren 😆

Reacties