Mijn bezoek aan de Chihuly tentoonstelling in Groninger Museum


Gisteren ben ik met vriendin H. naar het Groninger Museum geweest, daar bleek onder andere een tentoonstelling te zijn van Chihuly.
Een waanzinnig mooie collectie van glaskunst, haast surrealistisch. Het is absoluut de moeite waard om te gaan bekijken.


Er is zoveel meer te zien dan ik op de foto heb gezet, maar dit vond ik het meest indrukwekkend. Er zijn ook veel op manden geĆÆnspireerde werken te vinden die aan schelpen doen denken, vazen in spectaculaire kleuren en vormen en wanden vol persoonlijke notities van de kunstenaar. Zijn schilderijen, vaak studies van zijn glassculpturen zijn minstens zo indrukwekkend als zijn glazen werken.


Dit benam me letterlijk de adem, het was alsof ik een onderwaterwereld binnen stapte. De foto doet de installaties geen recht aan, het is waanzinnig dat dit met glas gerealiseerd is. Een spektakel van organische kleuren en vormen.


Deze installatie van neon, licht en glas deed denken aan een onderwaterwezen. Of synapsen in je hersenen. De weerspiegeling op de ondergrond maakt het nog intenser.


Dit zie je bij binnenkomst, het doet denken aan een verzameling planeten in een sterrenstelsel.

Foto: Groninger Museum
De tentoonstelling "Grrrom! een tentoonstelling met een staartje" die gelijktijdig loopt met Chihuly nu is ook erg leuk om met kinderen te bezoeken. Het is een georganiseerde chaos van alles waarin een dier centraal staat. Schilderijen, installaties, sculpturen, tekeningen: er valt enorm veel te zien.
De fabeldieren zijn enorm en kleurrijk en inspireerden de schoolklas die ook aanwezig was tot het zelf tekenen van zo'n wezen. Hoe leuk is dat, met school naar het museum?


Tip: Koop een museum jaarkaart; de tentoonstelling is niet goedkoop (€25,-), met 3 bezoekjes in een jaar heb je de kaart er al uit.

Reacties