DIY: Tv-kast van fruitkistjes en steigerhout, stoer & budgetproof


Vriendlief en ik waren het eens: De huidige tv-kast was te groot. We hebben slechts enkele apparaten aangesloten op de televisie, met een kleiner exemplaar creëren we meer ruimte in de kamer en vooral meer loopruimte langs de salontafel.

De salontafel die ik ook zelf gemaakt heb, van fruitkistjes en steigerhout. Zie hier voor die werkbeschrijving.
Met een kast aan de muur van de grond af oogt het al een stuk ruimtelijker, dus waarom niet twee of 3 kistjes aan de muur maken en daar de audio en video in zetten?


Het is eigenlijk heel simpel: Men neme twee fruitkistjes, die kun je voor weinig vast welk bij jou in de buurt vinden op Marktplaats. Ik vond ze voor €5,- per stuk in mijn regio.
We hebben deze aan de muur gemaakt met hollewandpluggen, want ons houtskelethuis bestaat uit gipswanden; de kistjes moeten wel wat gewicht kunnen dragen.


Van een kennis had ik steigerhout gekregen (dankjewel Nicole!), met 1 steigerhoutenplank precies doormidden gezaagd kwam het perfect uit om dat bovenop de kistjes te doen. 
Het is voor meer stevigheid, zo zitten ze ook goed aan elkaar én cosmetisch, omdat het zo precies bij onze salontafel past.


Het metalen gele mandje kocht ik bij Big Bazar voor €3,99, handig om controllers en attributen voor de PlayStation in te bewaren.

Ik ben heel erg blij met het eindresultaat! Het voelt alsof we heel veel ruimte erbij gekregen hebben, het oogt zoveel ruimer met een zwevende tvkast.

Kosten:

Kistjes: 2x €5,-
Steigerhouten plank: gekregen, anders €10,-
Mandje: €3,99

Totaal: €14,-

En dat ene kistje wat ik nog over heb (ik kocht er drie, maar twee bleken voldoende te zijn) doet nu dienst als schoenenkastje in de gang. Zo staan onze schoenen ook mooi netjes en georganiseerd bij elkaar, in plaats van door de hele gang te zwerven.

Zeker de moeite waard, nietwaar? Wat vind je ervan?

💜

Reacties