Too good to go: Red voedsel in jouw buurt voor een klein prijsje


Voedselverspilling vind ik echt verschrikkelijk en het is een heel groot probleem. Hoe onrechtvaardig is het dat aan de ene kant mensen de eindjes niet aan elkaar weten te knopen en naar de voedselbank moeten en er aan de andere kant bizar veel goed eten weggegooid wordt (of moet worden i.v.m. wet- en regelgeving) door supermarkten, restaurants en andere ondernemers.

De makers van de app ToGoodToGo hebben daar iets op bedacht; namelijk magicboxen. Voor €4,99 koop je een box vol producten die anders aan het eind van de dag weggegooid zouden worden. De waarde van de producten is minimaal €15,-, maar het is dus helemaal een verrassing wát je meekrijgt.

Er doen veel verschillende ondernemers aan mee, denk aan tankstations, supermarkten, slagers, restaurants en bakkers.
Ik heb afgelopen week voor het eerst een magicbox besteld bij de bakker nabij mijn huis en dat viel me zeker niet tegen.

Er zat in:
  • 1 heel volkoren brood
  • zak kaasvlinders (koekjes)
  • zak kokosmakronen
  • slagroomschnitt
De slasgroomschnitt ging gauw in de diepvries, handig voor de komende verjaardag. De kaaskoekjes gaf ik aan een vriendin mee, wat dat komt hier niet op, de kokosmakronen heeft de visite opgegeten en het brood heb ik enkele dagen van kunnen eten.

Wat is brood van de bakker dan toch ook een traktatie hè, zoveel malen lekkerder dan dat van de supermarkt. Dat het ongesneden was vond ik eerst wat onhandig, maar het bleek juist heel fijn te zijn wat dikkere plakken zelf af te kunnen snijden. De kinderen willen het toch niet, want "anders dus eng" (aldus L.) en "lust die pitjes niet" (aldus R.). Het blijft ook dagenlang lekker, ook op dag drie smaakte het nog verrukkelijk.

Wil je mee doen? Installeer dan de app "ToGoodToGo" op je telefoon, zoek een interessante aanbieding op en sla je slag! Wel zelf even een tas meenemen, hè? 😉

Reacties