Onze vakantie: midweek Texel

In de junivakantie van de jongste zijn we een paar dagen naar Texel geweest. We (vriendlief en ik) waren wel toe aan een break, hoe leuk is het dan om naar een waddeneiland te gaan? Wij waren er nog nooit geweest en naar het strand gaan is altijd leuk, toch?

Landal Sluftervallei

We huurden een chalet op een vakantiepark, budgettechnisch gezien een goede keuze. Het was klein maar goed genoeg voor ons vieren. Behalve de bedden, we hebben slecht geslapen op de bedden van 70x190 (we zijn 1.84 en 1.88 m en staken dus flink uit met onze benen).
Toen vriendlief voorlas wat de specificaties waren van de luxe huisjes die verderop op het park stonden (Auping bedden..) had ik wel een beetje spijt van mijn keuze voor budget. 😂


Tandemfietsen

We huurden tandemfietsen voor 3 dagen om lekker rond te kunnen fietsen op het eiland. Superleuk voor de jongste dat ook hij nu op de tandemfiets mocht. We hebben zelf thuis namelijk al een tandemfiets vanuit de WMO voor mijn oudste omdat hij niet zelfstandig op een fiets kan deelnemen aan het verkeer.

Vuurtoren

De vuurtoren zijn we natuurlijk ook geweest, R. en ik hebben hem ook beklommen. 153 traptreden aldus R. Het uitzicht was prachtig, de geschiedenis van de toren wat onderweg naar de top werd uitgelegd heel bijzonder. We hadden prachtig weer en konden Vlieland en Terschelling zien liggen vanuit de top.


Picknicken

Ergens gaan zitten en lunchen, op een terras, durfden we niet aan met onze oudste. Maar naar een supermarkt gaan, broodjes en drinken kopen en onderweg ergens gaan zitten lunchen is minstens zo leuk.


Hardlopen heb ik ook nog gedaan, lekker zwaar ploeteren door de duinen en over het strand.Het huisje stond op anderhalve kilometer afstand van het strand, we hebben fijn gewandeld door de duinen en over het strand.
Vakantiepark

Op het park zelf hebben we elke dag gezwommen in het zwembad. Het was niet erg groot maar de kinderen hebben zich er uitermate vermaakt. Als er een glijbaan is is het al snel goed, toch?
Vriendlief heeft een potje minigolf gedaan met de jongste. Dat vond hij erg leuk om te doen maar bleek wat lastiger dan gedacht.


Ecomare

Ecomare is de opvang voor zeehonden en andere zeedieren uit de regio, het heeft een natuurmuseum, een bezoekerscentrum en een duinpark waar je mooi kunt wandelen. Een interessante plek om te bezoeken, ook komt je entreegeld (wat best hoog is) ten goede aan de opvang voor de dieren.

De zeehonden, -robben en bruinvissen zijn heel leuk om van zo dichtbij te kunnen zien, gelukkig waren er niet heel veel dieren. Want de dieren díe er zijn zijn verzwakte exemplaren die verzorgd en opgeknapt moeten worden.

De aquaria waren ook reuze interessant met de krabben, roggen, zeesterren en andere dieren. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben ons er zeker wel 2 uur vermaakt.De Slufter

De Slufter is een bijzonder natuurgebied, een groen strand dat bij extreem hoog water overstroomd, dat zorgt voor een bijzondere biotoop. Vogels zijn er dol op, het is een vogelrust- en broedgebied. Er zijn veel broedende exemplaren en jonge nesten te spotten begin juni. Het is een mooi natuurgebied om een wandeling te maken, er zijn verschillende wandelroutes te vinden.


Conclusie

Texel is leuk om naartoe te gaan als je op zoek bent naar natuur, rust en ruimte. Er zijn veel leuke plekjes te ontdekken, fietsen huren raad ik zeker aan.

Mocht het nou heel slecht weer zijn of je hebt ook een kind bij je wat niks wil; er is ook een VVV autoroute langs de leuke bezienswaardigheden op het eiland van ca. 70 kilometer. Als fietsen niet lukt is dat een goede tweede keuze.

Tot slot

De oudste zoon vond het verschrikkelijk, alles was eng en stom. Hij begon met gillen en schreeuwen vanaf het moment dat ie zag dat we op de boot moesten en stopte eigenlijk enkele dagen later pas.
De vuurtoren was eng, fietsen was eng, wandelen was eng, zee was eng, zand was eng, alles was eng en overweldigend.

We sliepen al slecht door de te korte bedden, na een slechte nachtrust is het schreeuwen en gillen van L. des te heftiger. We konden hem echt niet meer bereiken, tot hem door dringen, hij drukte enorm zijn stempel op de vakantie. Zwemmen en in het huisje zijn, dat was het enige wat goed was.

Het heeft ons aan het denken gezet over de vraag of L. nog wel mee gaat de volgende vakantie. Of er nog een volgende vakantie komt samen of dat we toch gaan kijken of L. naar het logeerhuis kan enkele dagen. Want we hebben nóg een kind, hem gun ik ook een leuke en aangename vakantie.

Een moeilijk dilemma.

Reacties

Keukenprinses zei…
Stel het niet als dat hij niet meer mee mag, maar dat het niet kan. Je gezinsleven draait vooral om hem, maak de vakantie dan vooral een moment van bijkomen voor jullie en de jongste.