Overheerlijke (en makkelijk te maken) pindasaus


Het barbecueseizoen is hier weer aangebroken en daar hoort ook zeker een lekkere pindasaus bij. We hadden visite zondag en ze bleven mee-eten, ik wist dat ze beide graag pindasaus eten dus ben ik zelf de keuken in gedoken om de saus te maken. Erg veel varianten kant en klare saus bevatten melk of ansjovis, omdat ik dierlijke producten mijd is zelf maken dus een beter idee.


De pindasaus viel erg goed in de smaak bij de visite, hij is verrassend lekker wanneer je 't bereidt met kokosmelk. Het was op voor ik er een leuke foto van kon maken, daarom slechts een foto van de ingrediënten. 😁

Ingrediënten:



  • 200 ml kokosmelk
  • 3 flinke el pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl (vegan) worcestersaus
  • 1 tl sambal
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen koriander

Bereiding:


Verwarm de kokosmelk in een steelpan en voeg de pindakaas toe. Roer dit door en breng aan de kook. Voeg dan de rest toe; alle kruiden en specerijen. Nog even roeren en klaar is de pindasaus. Easy, nietwaar? En met ingrediënten die ik altijd wel in huis heb, heel handig.

Uiteraard kun je verse knoflook, gember, koriander en rode peper gebruiken. 
Dit recept is wel een blijvertje!

Wat is jouw barbecue succesrecept?

Reacties