IJsthee, zelf maken is heel eenvoudig


Omdat je veel moet drinken met de tropische temperaturen van de afgelopen week maar steeds water ook wat saai wordt maakte ik zelf ijsthee.
Wist je dat er een verschil zit in thee van heet of thee van koud water? Getrokken van koud water smaakt echt heel anders dan wanneer je het van heet water zet en af laat koelen. Dat kan soms wat bitter worden, met koud water heb je daar geen last van.
Wel moet je het lang laten trekken, ik heb 24 uur gewacht en werd beloond met lekkere rooibos/gember ijsthee. Lavendel-kamille kruidenthee was ook verrassend lekker.
Eigenlijk zijn alle soorten thee wel geschikt, maar als je niet 24 uur wilt wachten raad ik je aan om zwarte thee te gebruiken.

Om het wat zoet te maken gebruikte ik eerst wat vegan honing (zelfgemaakte "honing" van paardenbloemen), maar dat loste niet goed op in de koude thee.
Stevia bleek de oplossing te zijn! En half theelepeltje op een liter water is voldoende om het lekker zoet te maken, zonder de calorieën want stevia is caloriearm.
Handig goedje, dat stevia. 

Hoe je het maakt, de ijsthee?


Neem een grote kan/karaf/fles met brede opening en vul deze met koud water. 
Voeg een halve theelepel stevia toe of een ander zoetmiddel en roer zodat het oplost.
Dan twee theezakjes erin doen, je kunt twee dezelfde smaken nemen of juist twee verschillende om zo een andere smaak te creëren en dit enkele uren tot een etmaal laten trekken.

Drink smakelijk 😋

Reacties