Dierenambulance, meer dan alleen noodhulp

Een pechvogel, dit gansje 💔

De afgelopen week heb ik vaker contact gehad met de dierenambulance dan me lief was. De eerste maal was vorige week vrijdag.


Gans op de weg

Ik was aan het hardlopen, voornemens weer eens de magische 10 kilometer grens te halen toen ik ineens een auto zag uitwijken voor iets. Zo'n rare manoeuvre langs het kanaal deed ze niet voor niks, het bleek dat er een gans op de weg zat.
De gans bleef zitten toen ik hem naderde, wegvliegen leek niet meer te lukken. Het was nog maar een jong gansje, ik zag toen ik hem probeerde op te pakken om hem van de weg af te halen dat hij gewond was aan zijn lijf, de stakker.
Ik heb het telefoonnummer tegenwoordig standaard in mijn telefoon staan van de regionale dierenambulance (gelukkig, dat scheelde zoekwerk en stress), ik belde om een melding te doen en een kwartier later was de ambulance er om de gans van me over te nemen.
Helaas is hij onderweg overleden (hoorde ik later).

Gestrande zeemeeuw

Exact een week later tijdens het ramen wassen buiten wijst vriendlief me op een jonge zeemeeuw die stil zit op de oprit van de overburen wat verderop. Vreemd dat de vogel daar zo stil zit, ik ging maar even een kijkje nemen of ie misschien niet gewond was. Deze vogel was erg bang voor mij en liep weg. Vliegen leek niet te lukken, dus belde ik maar weer met de dierenambulance om advies in te winnen, wat kon ik nou het beste doen in deze situatie?

Hij leek zo op het oog niet gewond te zijn, het zou kunnen dat ie verzwakt was en wat brood en suikerwater geven was het advies. Dat lustte hij wel, maar toen hij een kwartier later nog steeds stil zat op dezelfde plek hebben we de vogel maar gevangen, in een katten reismand gestopt en zelf naar de opvang (Akka's ganzenparadijs) gebracht even verderop. Vanaf daar hebben ze hem naar de gespecialiseerde vogelopvang gebracht.

Jimi en Johnny

Katjes chippen

Gisteravond is de dierenambulance weer bij ons geweest, maar ditmaal niet om een dier in nood. Je kunt namelijk ook je huisdier laten chippen door ze, wist je dat?
De kittens zijn inmiddels alweer vierenhalve maand oud, maandag worden ze geholpen (castratie) en dan is het wel tijd dat ze ook naar buiten mogen. Ik denk dat ze daar wel aan toe zijn, een heel nieuwe wereld ontdekken. We kunnen ze nu steeds maar net op tijd opvangen wanneer ze langs ons heen sjezen om de tuin te ontdekken, het is dan wel erg belangrijk dat ze gechipt zijn indien ze verdwalen, of erger.

Ik vind het ideaal, geen gesleep met de katten in reismandjes etc. maar gewoon aan huis in hun eigen vertrouwde omgeving laten chippen en kan het je zeker aanraden.
Het is ook aanzienlijk goedkoper dan bij de dierenarts, voor beide kittens was ik €37,50 kwijt, inclusief registratie.

Wat ik nou wil zeggen met dit verhaal: Zet het nummer van de Dierenambulance in je telefoon, kleine moeite en heet scheelt kostbare tijd wanneer je het nummer nodig hebt.

Liefs 💚

Reacties