Review: Hubelino Pi knikkerbaan plus winactie


Zoals ik al eerder deze week zei op mijn Facebookpagina ben ik een samenwerking aangegaan en mag ik de nieuwe Hubelino Pi knikkerbaan reviewen!

Hubelino knikkerbaan

Hubelino is de welbekende kleurrijke knikkerbaan die te combineren is met LEGO Duplo, we hebben de starterset knikkerbaan en de jongste heeft al vele uren plezier beleefd aan het bouwen, uitproberen en herbouwen van de knikkerbaan. Er zijn verschillende uitbreidingssets van te koop, dus vervelen doet het niet snel.


Maar, Duplo is wel een beetje voor kleine kinderen (aldus R.) en LEGO spreekt wat meer tot de verbeelding bij mijn zevenjarige. LEGO Mindstorms bijvoorbeeld is iets wat nu zijn interesse heeft, daar schreef ik al eerder een review over.

De logische opvolger

Hubelino Pi kun je wel zien als de volgende stap na de gewone Hubelino. Het is compatibel met LEGO, heeft heel minimalistisch slechts twee kleuren; geel en zwart en komt met een grijze grondplaat en 4 metalen knikkers. De set die wij ontvingen is de Marble Run Set M, een 99 delige set. Er zijn ook een uitgebreidere set, maat XL en een aanvulset verkrijgbaar, voor nog meer mogelijkheden en uren speelplezier.


De montage

De doos komt met een duidelijke gebruiksaanwijzing, mijn slimme zevenjarige kon met een beetje hulp prima de baan zelf in elkaar zetten in een klein uurtje.
In de handleiding staat 1 knikkerbaan, voor andere varianten moet je zelf je fantasie (en extra legoblokjes) gebruiken.

R. heeft al hele ideeën over hoe LEGO Mindstorms te gebruiken in combinatie met de Hubelino set, om de knikkers niet alleen van boven naar beneden te laten gaan maar ook van beneden naar boven.
Lijkt me een topidee om zelf aan het ontwerpen te gaan, het stimuleert de verbeelding dus zeker.

De buurkinderen vinden de knikkerbaanset ook reuze interessant en R. houdt wedstrijdjes met ze; welke knikker blijft er op de baan en haalt de finish?

Een video van de knikkerbaan in actie en R. vertelt wat ie er van vindt.

Conclusie

Hubelino Pi is een heel leuk systeem om zelf een knikkerbaan te ontwerpen en maken, doordat het compatibel is met LEGO zijn de mogelijkheden enorm. Het is uitnodigend door de kleurstelling, de standaard Hubelino doet wat kinderachtiger aan naast deze Pi set.

Het is wel van een heel ander niveau van de normale Hubelino, de leeftijd 8+ zoals op de doos staat lijkt me ook zeker de juiste doelgroep. Ik vind  het eigenlijk een heel logische opvolger van de gewone Hubelino, de interesse in de knikkerbaan is er zeker nog als je 8 jaar bent, de interesse in Duplo niet meer waarschijnlijk (hoewel L. 10 is en nog graag met Duplo speelt. Maar dat is een ander verhaal).

Winactie

Ik mag een Hubelino Pi Run Marble Set M weggeven, hoe leuk is dat? Ben je na het lezen van deze blog ook helemaal enthousiast geworden? Neem dan de volgende stappen:
  • Like me op Facebook en volg me op Instagram
  • Laat een reactie achter onder deze blog (of op de Facebookpost van dit bericht) dat je meedoet, gebruik een geldig mailadres zodat ik je kan mailen als je gewonnen hebt.
  • De winactie loopt t/m 1 november, de winnaar krijgt van mij bericht en zal in de week erop volgend bekend gemaakt worden.
  • Als er binnen 48 uur niet gereageerd wordt zal ik een andere winnaar kiezen.
  • Het wordt alleen verzonden naar een adres in Nederland.
Bedankt Marieke van puntsgewijs voor het mogelijk maken van deze winactie en review!

De winnaar is bekend, hij heeft een mail ontvangen. Gefeliciteerd Guus de Kinderhulphond!

Reacties

Hiltsje zei…
Oh wat leuk dat er nu een Lego variant van is!! Hier zou ons 8 jarige hoogbegaafde zoon met add ook heel wat uren speel plezier mee kunnen beleven. Lego en Clicks zijn de enige 2 dingen waar hij mee speelt (af en toe lastig om hem aan het spelen te krijgen), dit zou een super leuke aanvulling zijn!

Wie niet waagt...! :-)
Els zei…
Ik doe graag mee!
Linda Meester zei…
Helemaal leuk voor onze bouwers
Linda zei…
Dit zou te gek zijn voor onze tweeling Lucas en Eva die 5 december jarig zijn :D

Groetjes Linda Raaijmakers, l_raaymakers@msn.com
Unknown zei…
Ja heel gaaf. Staat op het verlanglijstje van mijn zoon en dochter dus zou te gek zijn.
Anoniem zei…
Miekske Dingens:
Wat een mooie actie! Dolgraag voor onze zoon meegedaan, hij was al verzot op de gewone Hubelino, voor op de Duploblokken, en ik vind het zalig als hij met zijn papa leuke creaties maakt :) Heel benieuwd wat ie van deze nieuwe uitdaging zou vinden!
mail: dingske_miekske@hotmail.com

Fingers crossed, groetjes vanuit België (bereid om verzending te betalen)
Marian B zei…
Wat raar, want volgens mij had ik hieronder al een reactie achtergelaten. Dan nog maar een keer...
Ik doe heel graag mee voor mijn zoon die knikkerbanen helemaal leuk vindt, maar hij vindt zich te oud voor Duplo. Met Lego speelt hij ook erg graag, dus deze combinatie past beter. Een mooi cadeau voor de decembermaand, het proberen waard!
Anoniem zei…
Ik wil een kans maken voor mijn kleinkinderen, groeten Marita Cuypers
Lichtrichter zei…
Ow dat zou een leuke vervolgstap zijn op de hubelino waar ze echt super dol op zijn.
Oliver is helemaal fan van Great Ball Contraptions van lego, dus dit zou geweldig zijn om mee te starten.
Katleen Van Gorp zei…
Ik doe ook graag mee! Zoonlief vindt lego heel leuk speelgoed. Mindstorms (ook een tip van jouw blog) heb ik pas aangekocht en zal hij krijgen voor zijn verjaardag. Dit lijkt me een heel leuke aanvulling.

fingers crossed xx

katleenvangorp@hotmail.com