Broodje oesterzwam-shoarma met crunchy kikkererwten


Heel grappig, gisteren bij het klokhuis was er een item over Rotterzwam, het bedrijf dat oesterzwammen kweekt op koffiedik. Roan was helemaal trots; "dat doe jij toch ook mama?" 
Oesterzwammen zijn heerlijk, hoe leuk is het om het zelf te kweken op een product dat je normaal zou weggooien?Van oesterzwammen kun je heerlijke shoarma maken, dat heb ik ooit gegeten in Groningen op een festival en dat was zo lekker dat ik dat van de tweede lichting zwammen gemaakt heb.
Omdat het niet enorm veel is en ik ook erg van groente hou heb ik er veel extra groentes doorheen gegooid, maar het was erg lekker en ik kan niet wachten tot de volgende oogst.
😁

Ingrediënten:


  • een handvol oesterzwammen, in reepjes gescheurd.
  • een rode en gele paprika, in reepjes
  • een ui, in halve ringen
  • kikkererwten, half blik
  • shoramakruiden
  • pitabroodjes
  • violife fetakaas
  • olijfolieDe oesterzwammen scheur je in kleine reepjes.


Dan kruiden met de shoarmakruiden en een scheut olijfolie. Goed mengen en laat het even intrekken, ga lekker eerst aan de slag met de kikkererwten.


De kikkererwten kruiden met wat shoarmakruiden en olie, dit bakken in de oven circa 15 minuten op 180 graden (heteluchtoven) tot ze bruin en krokant zijn. Het is handig om nu ook de pitabroodjes in de oven te doen, of doe dat nadat de kikkererwten klaar zijn, de broodjes hoeven ook maar enkele minuten in de oven.


Dan in een wokpan een beetje olie verhitten en de oesterzwamreepjes in enkele minuten bruin en krokant bakken. Dan doe je de uiringen en paprika erbij en bak je het nog enkele minuten totdat de uiringen glazig zijn. Ik houd persoonlijk wel van een bite in de groentes en bak de ui en paprika niet heel erg lang.

Alles is nu klaar, nu is het een kwestie van de broodjes vullen met de shoarmamix, wat kikkererwten en naar smaak wat in blokjes gesneden violife feta (die is vegan, verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn).
Eventueel nog een lekker pittig sausje erbij of een fijne knoflook saus (bij Jumbo kun je vegan verse knoflooksaus vinden).

Eet smakelijk!

Reacties