Antiverspilling: Koken met een too good to go box van Lidl
TooGoodToGo, ik ben een fan. Ik heb er al eens eerder over geschreven, met de app van too good to go kun je voedsel redden van verspilling. Ik heb inmiddels een favoriete bakker waar ik af en toe een magicbox haal, een bakker die vooral veel brood in de pakketten stopt en daar houden we hier thuis wel van. Gebak zit er soms ook in, maar dat wordt hier thuis niet gegeten want ik eet plantaardig en vriendlief houdt niet van gebak. Gelukkig kan ik mijn opa en oma hier altijd wel mee verblijden als het wel in de magicbox zit.


Sinds kort doet Lidl ook mee met een groente- en fruitbox en dat zijn leuke gevarieerde pakketten tot nu toe. Bovenstaande foto is mijn eerste pakket, dat kostte me €2,99. Goede deal, toch?

Alles moet wel redelijk snel verwerkt worden, maar dat is geen probleem. Alleen de blauwe bessen moest ik wat beschimmelde besjes uitzoeken, maar er bleef zeker nog driekwart over.


Dit maakte ik er onder andere mee:


Volkoren pasta met broccoli, vegan spekjes (lidl) en de nieuwe oatly spread (aanrader! zowel warm als koud).

Heel makkelijk te maken:
Kook de pasta volgens de verpakking.
Kook de broccoliroosjes en kleingesneden geschilde stam ca 5 minuten.
Snipper een ui en bak dit glazig in een eetlepel olie. Bak vervolgens de spekjes krokant in enkele minuten en houdt apart.
Voeg de broccoli toe aan de ui, roer de oatly erdoor en vervolgens de spekjes en gare pasta. Peper en zout naar smaak toevoegen.Curry met bloemkool, paprika, ui, kikkererwten en sojabrokjes.

Bloemkool doet het goed in curry's vind ik. Ik koos voor een groene curry (lekker pittig) en at er rijst bij.Maaltijdsalade van ijsbergsla, gekruide aardappeltjes, vegan witte kaas en zongedroogde tomaatjes. 

Extra lekker door de mosterd-dille dressing van Jean Baton. 
Ik bewaar restjes zoals gebakken aardappels eigenlijk altijd wel, je kunt er makkelijk en snel een nieuwe, voedzame maaltijd mee maken. En met standaard zongedroogde tomaten, olijven en een dressing in de koelkast te hebben maak je eenvoudig een lekkere salade.
En als de groente en fruit echt snel verwerkt moet worden kun je er altijd nog een gezond sapje van maken met de sapcentrifuge. Ik had twee kroppen slappe sla, een pond pruimen en twee overrijpe peren en maakte daar 2 grote glazen sap mee. Want weggooien is zonde, toch?

Reacties