Naar de kapper, een before en after


De kapper, dat is een bezoek dat ik lang uit weet te stellen. Ik weet niet zo goed wat ik nou eigenlijk precies wil met mijn haar en heel eerlijk gun ik mezelf de tijd en het geld er ook niet zo voor.

Als je jezelf niet de moeite waard vindt, waarom zou je dan ook nog moeite doen voor je uiterlijk? Maar misschien is het juist wel een goed idee, als je blij wordt van wat je ziet in de spiegel zul je dan ook niet blij(er) worden in het algemeen?

Mijn oma deed een gulle gift en ik besloot deze aan mijzelf uit te geven, nu is geld geen excuus meer. Ik heb een heftige paar weken achter de rug met naar opgerakeld oud zeer, een beetje zelfzorg is op zijn plek.


Op mijn dertiende ben ik begonnen met verven en vandaag, als zesendertigjarige, vroeg ik aan de kapper om mijn haar te kleuren in mijn originele kleur. Terug naar donkerasblond én een stuk korter, er is wel 20 cm af gekomen!

Voorheen verfde ik het zelf, maar omdat ik terug wilde naar donkerblond durfde ik dat niet aan. Ik zag afgelopen week iemand die het zelf gedaan had en daar was het groen bij uitgevallen. Sommige dingen moet je aan de professionals overlaten, nietwaar? 
En hoe zalig is het ook om het te LATEN doen, in plaats van zelf te hannesen met verf en de badkamerdeur en -kozijn te besmeuren ondertussen (en dat is niet afwasbaar helaas was mijn ervaring).Er was 4 maal de normale hoeveelheid verf nodig (en ik kreeg dus een dubbele dubbele langhaartoeslag), maar het resultaat mag er wezen! Een koele askleur in plaats van zongebleekt warm bruin/koper. Deze koele tint past veel beter bij mijn huidteint dan het warme wat ik hiervoor had. Vooral nu ik geen make-up meer draag is het goed om voor natuurlijk te gaan.

Doordat het een spoeling is zijn de grijze haren niet meegesleurd, maar dat vind ik niet erg. Ik ben niet bang om grijs te worden (zoek maar eens op #grombre dat is echt prachtig), ik wil alleen niet een lelijke overgangsperiode hebben door het oude uit te laten groeien.

Een beetje liever zijn voor mezelf, vandaag is het gelukt.

(Alleen die wenkbrauwen hè. Toch maar eens serieus kijken naar permanente make-up? Of word ik nu wel weer heel ijdel?)

Reacties