Cakepops maken (want de cake was mislukt)Nu Roan zomervakantie heeft bakken we vaker wat lekkers, want dat is een leuk en leerzaam tijdverdrijf voor hem en hij vindt het prachtig om te doen.
We maakten een lekkere cake, heel makkelijk met de vegan cakemix van Koopmans. Normaal gesproken gebruik ik een vel bakpapier om aanplakken van de cake in de bakvorm tegen te gaan, maar Roan was al zo enthousiast de bakvorm aan het beboteren dat ik deze keer maar geen bakpapier gebruikte.

Het was toch geen goed idee, want de cake kwam in 5 stukken uit de vorm. Balen natuurlijk, vooral als je zo je best gedaan hebt op de cake. Hij was wel lekker, maar een bordje kruimels is toch minder leuk dan een mooie plak cake.
Maar van een mislukte cake kun je prima cakepops maken! Met wat chocolade, roomkaas en versiering heb ik de mislukking weten om te buigen in iets moois en lekkers. Kind blij, ik blij.

Ingrediënten:


  • ongeveer 3/4 cake
  • eetlepel (vegan) roomkaas
  • 200 gram chocolade
  • cupcakeversiering

Bereiding:Maal de cake fijn in een keukenmachine tot kleine kruimels. Doe dan de eetlepel roomkaas erin en 2 eetlepels gesmolten chocolade. Meng dit in de keukenmachine tot een bal deeg. Als het te droog is kun je er een beetje (plantaardige) melk doorheen doen, maar wees voorzichtig want het is al snel te veel en dus te plakkerig.
Vorm balletje van het deeg, leg het op bakpapier in een ovenschaal en laat het een half uur koud worden in de vriezer.
Smelt de chocolade, haal de balletjes er doorheen, steek er een stokje in en versier met spikkels en andere versiering.
Leg wederom op het vel bakpapier en laat het hard worden in de koelkast.

Volgens Roan "nog lekkerder dan de gewone cake!" 💚

Reacties