Zoektocht naar grote schemerlampen, goed geslaagd


Al een tijdje was ik op zoek naar leuke schemerlampen, want de huidige exemplaren, hoewel erg leuk, vond ik echt te klein en ielig bij de grote ramen. Ook is het niet prettig dat je verblind kan worden doordat je in de (led)lamp kijkt als je door de kamer loopt, omdat de lampen zo laag zijn. Tijd voor nieuwe lampen dus.

De situatie eerst. Een leuk lampje, maar wel erg klein.

Ik heb Marktplaats afgestruind op zoek naar leuke tweedehands exemplaren in mijn regio, maar vond niets passends. In de winkels hier in de stad kon ik ook niet vinden wat ik zocht, online iets bestellen vond ik wel een grote gok. Ik wil graag iets even in mijn handen hebben voordat ik het koop. En de exemplaren die ik mooi vond kosten online wel erg veel geld. Een tafellamp met leuke stenen voet en kap was zo enkele honderden euro's.


Op naar de kringloop dan dus, op zoek naar leuke, enigszins bij elkaar passende lampen. Als je gericht op zoek bent naar iets in de kringloop moet je niet opgeven als je het na 1 bezoek niet vindt is mijn ervaring, kijk ook vooral in meerdere winkels in je regio. Ik vond een set lampenkappen in de ene winkel, een stenen voet in de andere en in een derde winkel een voet plus kap. 

Links een hoge kap met marmeren voet, van de tweede heb ik de kap op de derde lamp gezet en een andere kap op de tweede lamp, dezelfde als op de vierde lamp. Van de vierde lamp was ik eerst van plan om de terracotta voet wit te schilderen toen ik 'm kocht, maar eigenlijk lijkt het wel leuk zoals hij nu is. 

Blij met mijn vondsten, de kosten waren €5,95, €6,95, €4,50 en €7,- voor de lampenvoeten en €3,50 voor 2 kappen. Vier leuke grote schemerlampen voor €28,-, voor die prijs koop je nog niet nieuw één grote tafellamp.


Deze lampenvoet vond ik enkele maanden geleden, ook de kap vond ik tweedehands bij een andere kringloopwinkel. Soms moet je er gewoon tegenaan lopen.

Tweedehands bespaart in je portemonnee, is goed voor het milieu omdat je er geen nieuwe bronnen voor hoeft aan te spreken en leuk omdat je vaak unieke niet standaard items vindt. En als iets niet meteen naar je smaak is bedenk dan hoe je het zou kunnen aanpassen. De kappen onderling wisselen zoals ik deed, de voet(en) schilderen in dezelfde kleur als je graag eenheid wil, overal dezelfde kappen op geeft ook eenheid. Als het lijkt alsof het bij elkaar hoort geeft het rust in je huis vind ik. En met wat creativiteit kom je heel ver.

💚

Reacties