Een moestuin met eigen groentes, dat is toch wel mijn droom. Ik probeer het nu al enkele jaren, met wisselend succes. Het is vooral erg leerzaam, ik weet nu dat tomaten ook melig kunnen zijn als ze rijp zijn, dat slakken dol zijn op pompoenplantjes en die in 1 nacht allemaal kaalgegeten waren én dat deze niet opnieuw uitlopen (helaas), dat courgettes net als je denkt dat het goed gaat dit jaar ineens zacht kunnen worden halverwege en alsnog mislukken en dat kruiden eigenlijk altijd wel goed gaan als je ze hoog en ver weg van slakken houdt.
O, en dat tomaten het veel beter doen in de volle grond dan in een plantenbak, en dat ze ondersteuning nodig hebben omdat ze topzwaar kunnen worden als ze het goed doen. Allemaal informatie die ik meeneem naar het volgende moestuinjaar.
O ja, en bramen doen het vet goed in mijn tuin, de struik is zo vol dat ik er twee maanden wel van heb kunnen eten elke dag, ik kon op het laatst geen braam meer zien!
Afijn, de melige tomaten waren niet lekker om zo op te eten heb ik ervaren. De oogst was wel zeker anderhalve kilo, zonde om dit allemaal weg te gooien, toch?
Gelukkig is daar is prima een pastasaus van te maken.
- Plusminus 1,5 kilo tomaten
- Blikje tomatenpuree
- Witte ui
- Rode ui
- Knoflook
- Eetlepel miso pasta
- Peper
- Zout
- 4 laurierbladeren
Kruiden uit de tuin, want ik heb naast tomatenplanten ook lekkere verse kruiden dit jaar:
- salie
- rozemarijn
- oregano
- peterselie
Bereiding:
Snijd de uien, knoflook en tomaten klein. Fruit de uien tot ze glazig zijn, bak de knoflook even mee, roer de tomatenpasta erdoor en bak een minuutje mee.
Dan mogen de tomaten erin. Uurtje laten pruttelen, misopasta erdoor roeren, laurierbladeren eruit vissen, dan mag de staafmixer erdoor om er een gladde saus van te maken.
Breng op smaak met peper en zout. Dan nog 2 eetlepels groene (vegan) pesto erdoor roeren en klaar is de pastasaus.

Het werd unaniem goedgekeurd hier thuis en het was zo veel dat je met gemak 3 potten saus hiervan kunt maken.


Reacties