<script> <style>

vrijdag

Gezond en lekker: Chiapudding als ontbijt

Een goed ontbijt is belangrijk om je dag goed te beginnen. Ik eet vaak magere yoghurt met muesli of
havermoutpap, maar er is een nieuwe favoriet bij gekomen: Chiazaadpudding. Je bereidt het voor het beste effect
 de avond van te voren.
Het basisrecept is heel erg simpel:

- 1,5 el chiazaad
- ½ cup plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk, kokosmelk of amandelmelk
- 1 mespuntje zout

Bereiding: 

Doe de ingrediënten in een kom en meng ze. Zet in de koelkast.  De chiazaadjes zwellen op en zorgen ervoor dat het een geleiachtige substantie wordt, pudding dus. 

De volgende ochtend voeg je er een handje amandelen, wat zacht fruit als aardbeien of bessen (diepvriesfruit is 
goedkoper dan vers en even lekker) en klaar is je powerontbijt!

Tip: Lekker om de pudding mee aan te kleden:
- Amandelen
- Marciano marsepein
- Aardbeien
- Blauwe bessen
- Bosvruchten
- Kokosschaafsel
- Honing
- Kaneel

Geen opmerkingen: