Gezond en lekker: Kikkererwten salade met bosui, tomaat en basilicum


Dit recept kwam ik tegen op de website van Flairathome.nl, die ga ik vrijdagavond maar eens uitproberen, W. is er dan toch niet ;)
 Een heerlijke vegetarische salade met geroosterde kikkererwten uit de oven, bosui, cherrytomaatjes en verse basilicum. Echt een aanrader om eens kikkererwten met kruiden uit de oven te bereiden, niet alleen lekker in een salade maar ook om zo op de snoepen.

Dit heb je nodig:

200 gram gekookte kikkererwten uit blik
halve theelepel komijnpoeder
halve theelepel paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
eventueel snufje chilipoeder
cherrytomaatjes (ongeveer 5 stuks)
1 bosui
2 takjes verse basilicum
snufje zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de kikkererwten af en schep ze in een bakje. Giet wat olijfolie over de kikkererwten en voeg daarna ook het komijnpoeder, paprikapoeder en eventueel de chilipoeder toe. Roer dit goed door en breng het verder op smaak met een snufje zout en peper.

Leg op een bakplaat wat bakpapier en schep de gekruide kikkererwten op de bakplaat. Als de oven klaar is met voorverwarmen kunnen de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten de oven in totdat ze lekker een beetje knapperig zijn geworden.

Ondertussen snijd je het bosuitje en de cherrytomaatjes in stukjes. Als de kikkererwten klaar zijn, schep je deze op een bord of in een bakje en voeg je de stukjes cherrytomaat, de bosui en de basilicum toe en opdienen maar! Echt een heerlijke, snelle, eenvoudige en verrassende salade.

De mannen hadden vandaag een patatdag dus heb ik dit vanavond al gemaakt, ik had er zo'n zin in dat ik niet tot morgen kon wachten :)
Ik heb er een eigen draai aan gegeven, ik heb er gebakken kastanjechampignons en paprika aan toegevoegd om er een echte maaltijdsalade van te maken. Ook heb ik een heel bakje cherrytomaatjes gebruikt. Het was héérlijk!


 

 

Reacties