Kruidkoek vind ik heerlijk! Ik was groot fan van de bakmix waarbij je alleen maar water toe hoeft te voegen, maar koop deze niet meer omdat dit echt een suikerbom is. Dit is een heerlijk alternatief geïnspireerd op het recept van havermoutje.nl, wel iets meer werk dan water bij een mix doen, maar dat is het wel waard.
Ingrediënten:
- 200 gram havermout
- 200 gram speltmeel of roggemeel
- 325 ml magere melk (haver- of amandelmelk kan ook)
- 2 eieren
- 5 eetlepels honing
- 3 eetlepels ahornsiroop (appelstroop kan ook)
- 2 eetlepels koekkruiden
- 1 eetlepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 160 graden.
Doe de havermout in een keukenmachine en maal fijn tot je meel hebt.
Doe ondertussen het speltmeel in een kom en voeg de melk, eieren, honing, ahornsiroop, koekkruiden, kaneel, bakpoeder en snuf zout toe en meng door elkaar. Voeg het havermeel toe aan dit mengsel en meng weer door elkaar.
Schep het mengsel in de vorm waarin je een vel bakpapier hebt gedaan of die ingevet is.
Zet de ontbijtkoek in de oven en bak gaar in 55 tot 65 minuten uur, controleer met een satéprikker. Komt ie er droog uit, dan is 't gaar. Laat hem nog even af laten koelen op een rooster.
Tip: Als het je niet zoet genoeg is, voeg dan 3 eetlepels kokosbloesemsuiker toe aan het beslag.
Reacties