Lekker en easy te maken: Cheesecake met caramel en bastogne

Cheesecake met karamelIk vind het leuk om voor een verjaardag zelf een taart te maken, eigenlijk is dat altijd een monchoutaart. Dat gaat altijd goed en iedereen vindt hem erg lekker, toch ga ik voor de volgende verjaardag, mijn verjaardag dus, een voor een andere taart. Ik kwam deze tegen op lekkerensimpel.com, het klinkt echt goddelijk! En makkelijk om te maken, ook niet geheel onbelangrijk ;)Benodigdheden:
  • 150-200 gr bastogne
  • 60-75 gr roomboter, ongezouten
  • 400 gr monchou (roomkaas naturel)
  • 2 eieren
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 gr suiker
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
Bereidingswijze:
Begin met het bereiden van de ‘karamel’. Zet een grote pan water op en breng het water aan de kook. Leg het blikje gecondenseerde melk in water en zorg dat het blikje goed onder water blijft. Kook het blikje gecondenseerde melk circa 2,5 tot 3 uur in het water. Zorg er voor dat het blikje altijd onder water blijft staan, dus af en toe een beetje water toevoegen.
Tip: je kunt het blikje gecondenseerde melk ook al een dag of week van te voren koken.
Maak de bodem van de cheesecake. Verkruimel met je handen of een keukenmachine de bastognekoeken. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de bastognekoeken en de gesmolten boter door elkaar. Schep dit in een ingevette springvorm en druk het geheel aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast totdat je hem weer nodig hebt.
bastogne bodem
Als het blikje gecondenseerde melk klaar is met koken laat je hem even afkoelen (circa een half uur).
zelfgemaakte karamel
Giet de karamel over de koekjesbodem en strijk het geheel glad met een spatel.
 photo IMG_3146_zpsuu7oodsu.jpg
Verwarm je oven voor op 180 graden. Het is tijd om de rest van de vulling te maken. Meng de monchou met de eieren, suiker en de koek- en speculaaskruiden.
Cheesecake met karamel
Je kunt dit doen met een keukenmachine, met een handmixer of gewoon met een garde.
 photo IMG_3126_zpsjg4qos0i.jpg
Giet het mengsel over de karamel. Zet de cheesecake voor circa 45 minuten in de oven. Als de cheesecake klaar is, laat je hem afkoelen en zet je hem vervolgens een paar uur in de koelkast.
Cheesecake met karamel

Reacties