Blijmakers #9

Op de momenten dat het niet goed gaat probeer ik te kijken naar het positieve, hoe klein ook, dat kan een verschil maken en geeft in elk geval tijdelijk iets verlichting. Op een goede dag heb ik een blog geschreven en een ronde hardgelopen, als dat lukt ben ik tevreden en voel ik me meteen wat beter.

Het gaat helemaal niet goed met me nu, wat al blijkt uit het gebrek aan berichten op mijn blog. Ik ren rond als een kip zonder kop en ben niet in staat om ook maar iets te doen eigenlijk. Standje overleven sta ik nu in.
Toch waren er in deze inktzwarte week mooie momenten en dingen die ik wil koesteren, daarom schrijf ik ze op. Want hoe moeilijk het ook is, alles is tijdelijk, ook dit gaat weer voorbij. Dat is iets wat ik in de afgelopen twee jaar wel geleerd heb!1. De mooie bos pioenrozen die ik van mijn oma gekregen heb, toen we vorige week samen op de markt waren. 
Heerlijk is dat, op maandag met mijn moeder en oma naar de markt, groente en fruit kopen en dan nog even samen een kop koffie drinken.


2. Dat ik voor mijn stiefvader een jaarabonnement op Psychologie magazine gewonnen heb. Op papier kan ik me goed uitdrukken, mijn motivatie was ook heel goed, al zeg ik het zelf ;) 
Kan ik eindelijk eens iets terug doen (geven in dit geval).3. De Ceylon kaneel van Jonnie Boer, met 35% korting gekocht bij de Albert Heijn. Wát een verschil met de normale kaneel, wat een ongelofelijk smaakverschil! Het is drie keer zo duur als de goedkope kaneel die ik normaal koop, ik ben nogal een grootverbruiker, maar dit verschil is wel heel erg groot! Het verschil zit hem in de kaneelsoort natuurlijk, dit is Ceylon kaneel en de normale kaneel is Cassia. De smaak is zoeter, minder branderig, maar toch dieper. 
Wist je dat kaneel heel veel goede eigenschappen heeft en ook in de categorie superfoods valt?


4. Zelf brood bakken is heel makkelijk wanneer je een broodbakmachine tot je beschikking hebt. Ik vind het fijn, want je weet precies wat er in zit, ik laat de suiker weg bijvoorbeeld als ik het zelf bak. In plaats van meteen één te kopen kun je natuurlijk ook rondvragen in je omgeving of iemand er één te leen heeft. Het is namelijk een nogal lomp apparaat, een sta-in-de-weg die je waarschijnlijk maar sporadisch zult gaan gebruiken. Ik heb die van mijn moeder te leen.


5. Eindelijk heb ik een bak gevonden (bij Action) waar de picto's fatsoenlijk in passen. Kan L. ze in één oogopslag zien, dat scheelt heel veel stress, rusteloosheid en tijd. Handig!


6. Het servies van Ariadne lag bij de Albert Heijn in de afprijsbak. Ik heb nog een paar onderdelen kunnen scoren van dit mooie pastelkleurige servies met schulpranden, dit staat nu te pronken in mijn bordenrek. Maar ik gebruik ze natuurlijk ook, het is niet alleen voor de sier.


7. Vriendlief heeft voor mij een wandbord gemaakt van de planken die we nog over hadden van het dak van de blokhut. Ik ben er heel erg blij mee, dit staat fantastisch aan de muur van de overkapping zometeen.


8. Mijn schatjes <3


 9. Ik ben met mijn moeder naar een rommelmarkt in Hardenberg geweest tweede Pinksterdag. We zijn flink geslaagd allebei! Ik heb bloempotten van Riviera Maison gevonden, wat een mazzel hè? Mijn moeder heeft er twee overgenomen, ik heb er één gehouden. Ik hecht niet zoveel waarde aan symmetrie, dus heb aan 1 genoeg ;)
Ook heb ik pauwenveren gevonden, een hele tros voor €2,-, een groot dienblad voor €1,- en een trui van Dept voor €2,-. Dit wil ik zeker vaker doen, een rommelmarkt bezoeken, het was erg gezellig en we hebben leuke spullen gevonden voor een prikkie.

Reacties