Gezond en lekker: Frambozen cheesecake (vegan)

[IMG_5489[4].jpg]

Klinkt verrukkelijk, deze cheesecake! Deze ga ik zeker maken, kan ik wel doen wanneer R. jarig is, in plaats van de monchoutaart die zowel mijn moeder, mijn broertje en ik standaard maken bij een verjaardag. Maar goed, hij is dan ook erg lekker, die monchoutaart, maar wel met flink wat suiker en andere troep.
Dat moet beter kunnen toch?


Deze cheesecake noem ik dan wel een cheesecake, maar er is geen zuivel in te bekennen. Meer vanwege het uiterlijk, als ik zeg dat het een noten/dadel taart is met frambozen heb je er waarschijnlijk een heel andere voorstelling bij, haha. Ik wel in elk geval!

Ingrediënten: 
Bodem: 
- 80 gram ongezouten amandelen of pecannoten of walnoten
- 90 gram Medjool dadels
- ¼ theelepel keltisch zeezout

Vulling: 
- 240 gram ongezouten cashewnoten (5 uur geweekt in water, 's nachts is het beste)
- sap van 2 citroenen 
- 1 theelepel suikervrije vanille-extract
-  80 ml extra virgin kokosolie, gesmolten 
- 80 ml rauwe honing of ahorn siroop (voor de vegan versie)
- 130 gram verse frambozen 

Bereiding:
1. Vermaal de ingrediënten van de korst in een keukenmachine, blender of staafmixer. Wanneer je een balletje maakt van het mengsel en het blijft aan elkaar plakken en het valt niet uit elkaar, is het goed. Verdeel het mengsel in een bakvorm (ongeveer 8 inch) en druk stevig aan.
2. Laat de kokosolie smelten in een pannetje en zet daarna het vuur uit, laat iets afkoelen en roer de honing erdoorheen.
3. Plaats alle ingrediënten, behalve de frambozen, van de vulling in een krachtige blender of keukenmachine en maal het fijn, dit kan even duren.
4. Giet ongeveer 2/3 van het mengsel over de korst en verdeel het met een spatel. Voeg de frambozen toe aan de rest van de vulling dat nog in de blender of keukenmachine zat en mix tot een gladde massa. Giet dit nu op de eerste laag van de vulling. Zet de taart nu in de vriezer om op te stijven.
5. Haal de cheesecake 30 minuten voor het eten uit de vriezer.

Tip: De cheesecake kun je bewaren in de vriezer.
Misschien moet ik hem alvast maar eens maken om te kijken hoe hij smaakt, als ik het dan in punten invries kan ik er lang van genieten en hoef ik niet alles binnen enkele dagen op te eten ;)

Reacties