Review: Aspire Health Drink


De gezonde energydrink? En ook nog eens afvallen door het drinken van frisdrank?
Volgens Aspire val je af door het drinken van dit drankje, twee maal per dag. Om de maximale resultaten te behalen raden ze natuurlijk aan om gezond en evenwichtig te eten, maar zelfs wanneer je alleen je normale cola vervangt door twee maal daags dit drankje val je al af.

Klinkt veelbelovend, niet? Wat zit er dan in, dat dat helpt bij het afvallen?

De ingrediënten van de appel-acai variant; het zijn er 17, met meerdere B-vitamines en een paar E-nummers.
 1. (Smaak van?) appels en acaibessen
 2. Koolzuurhoudend water
 3. Groene thee; bevat cafeïne en zou de mentale alertheid verhogen.
 4. Guaraná; het nootachtige zaadje van een klimplant uit Brazilië. Het wordt vaak in prestatieverhogende drankjes gebruikt omdat er veel cafeïne in zit, zelfs meer dan in koffie of thee.
 5. Gember
 6. Wortelsap
 7. Choline Bitartraat: werkt concentratieverhogend. Je vindt de stof uit de B-vitaminegroep onder meer in eieren, vlees, vis en broccoli.
 8. Citroenzuur – ook wel bekend als E330, een natuurlijk conserveermiddel en een antioxidant.
 9. Natriumcitraat; een van de drie natriumzouten van citroenzuur (en die stond er al bij). Het zou de prestaties van langeafstandslopers bevorderen maar is niet heel goed voor maag en darmen.
 10. Taurine; is een natuurlijk sulfonzuur.
 11. Cafeïne
 12. Sucralose; Deze kunstmatige zoetstof wordt gemaakt door sacharose te chloreren. Je mag volgens de Europese Comissie maximaal 0-15 milligram per kilo lichaamgewicht binnenkrijgen.
 13. Calciumlactaat; wordt gebruikt als maagzuurremmer en soms in kauwgum (tegen gaatjes). Het is ook wel bekend onder E327.
 14. Nicotinamide: heet ook wel niacinamide en speelt een rol bij stofwisselingsprocessen. Valt onder de B-vitaminen (B3).
 15. Pantotheenzuur: ook wel vitamine B5. Komt in bijna alle voedingsmiddelen voor en doet iets met de synthese van vetten en cholesterol.
 16. Biotine; oftewel vitamine B8. Je hebt deze vitamine nodig om energie uit eten vrij te maken. Ook speelt het een rol bij de vorming van vetzuren en helpt het je vitamine C op te nemen.
 17. L-carnitine; helpt je lichaam energie te produceren. Verder is het belangrijk voor hart, hersenen en spierbewegingen. Ook wordt het als supplement gebruikt bij vruchtbaarheidsklachten (voor mannen) en na een hartaanval. Natuurlijk schaadt overdaad. Je kunt er ook beter vanaf blijven als je last hebt van epileptische aanvallen. Ook bij een tekort aan schildklierhormonen kun je het beter niet nemen.
Conclusie:

Ik ben aan dit blikje gekomen, omdat ik het boodschappenpakket van SBS besteld heb. Het smaakt erg lekker, wel vind ik het best prijzig, het kost 1,95 euro per blikje en in in mijn regio alleen verkrijgbaar bij de gezondheidswinkels. Natuurlijk kun je ook online bestellen, ze hebben ook een webshop.

Omdat ik een tijd terug al gestopt ben met het drinken van frisdrank is het voor mij niet echt een alternatief voor de water, koffie of groene thee die ik normaal drink. Wel lijkt het me ideaal voor onderweg, het smaakt lekkerder dan water en geeft net als koffie net een beetje extra energie.

Voor de fervente frisdrankdrinkers en energydrinkers is het een goed alternatief denk ik, al is het maar omdat je niet een enorme hoeveelheid suiker binnen krijgt en hier ook extra vitamines in zitten!

Jammer dat de Jan Linders supermarkt hier niet in de buurt is, daar is ie deze week in de aanbieding voor €0,99! Bij Jumbo maar vragen of ze het in het assortiment op willen nemen? ;)

Reacties