Jaaroverzicht 2015

Het was een roerig jaar, met hoge pieken en diepe dalen. Het was het jaar waarin:

1. Ik de Zevenheuvelenloop liep en €113,- ophaalde voor Fonds Psychische Gezondheid dankzij de mensen die mij gesponsord hebben. Dank daarvoor!

2. Ik de app Fundrunner ben gaan gebruiken eind april en in die acht maanden een flink bedrag heb opgehaald voor verschillende goede doelen. Daar ga ik zeker mee door in 2016.

3. Ik tijdelijk afgekeurd werd waardoor ik nu in de WIA zit. Dit gaat niet erg soepel, zoals dat vaak het geval is met instanties.

4. We een tandemfiets hebben aangevraagd voor L. en toegewezen hebben gekregen. Hij moet alleen nog geleverd worden (toekenning was in augustus, het laat nogal op zich wachten. Zoals dat wel vaker is met instanties).

5. De jongste zoon naar de peuterspeelzaal ging, op basis van een indicatie. Dit vanwege de problematiek van zijn broer en mijn ziekte. Hij heeft het hier énorm naar zijn zin en was er ook heel erg aan toe.


6. R. L. inhaalde op verschillende gebieden; zindelijkheid, zelfstandigheid, verstandelijk niveau, zelfredzaamheid. Het verschil tussen de jongste die erg snel is met alles en de oudste die op elk gebied achterloopt en zich langzaam ontwikkelt door z'n beperkingen  was soms moeilijk te verkroppen. Maar wat ben ik toch trots op mijn fantastische kinderen!

7. Ik mijzelf weer wat terug vond (of nou echt vond?). Ik haal voldoening uit creatief bezig zijn, deze blog is ook een vorm daarvan, hiermee creëer ik ook. En mijn passie voor koken verder heb ontwikkeld. Wat is het toch leuk om te experimenteren, vooral wanneer het succesvol is, haha.

8. Ik ontdekte dat ik tot meer in staat ben dan ik dacht, zo heb ik ook de Strongmanrun gedaan; een halve marathon met 39 lastige hindernissen. Wát een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen was dat zeg!

9. Ik plaats nam in de cliëntenraad van Pontes, omdat ik nogal overvallen werd door het nieuws dat L. ging verhuizen naar de dagbesteding van volwassenen. Dit om kosten uit te sparen, door de bezuinigingen was het óf verhuizen naar het gebouw voor volwassenen óf mensen ontslaan. Begrijpelijk, maar wel erg confronterend.

10. Ik ook weer dit jaar enorm heb moeten vechten om de juiste zorg voor mijn kind te krijgen.

  • De onzekerheid is nog steeds niet voorbij, de gemeente heeft geen idee van wat ze doen en stuurde in november een brief met de vraag of ik volgend jaar ook nog gebruik wil maken van de zorg die we nu ontvangen, omdat de indicatie 31 december 2015 afloopt. We hadden enkele maanden ervoor een brief gehad van het CIZ dat de indicatie met een jaar verlengd was en we tot eind 2016 sowieso in de WLZ zitten (dus rijksoverheid in plaats van gemeente). Instanties werken erg langs elkaar heen, van communicatie onderling lijkt geen sprake te zijn.
  • De dubbele kinderbijslag loopt ook af en moet opnieuw worden aangevraagd. Ik moet een indicatie van het CIZ insturen, waarna het SVB (van de kinderbijslag) informatie gaat inwinnen bij het CIZ. Beetje omslachtig en overbodig werk eigenlijk, nietwaar? Maar goed, ik doe het natuurlijk wel. Je moet wel.
  • De leverancier van de luiers besloot mijn machtiging in te trekken, wat betekent dat ik het hele circus weer opnieuw moet doorlopen: Naar de arts VG toe, die moet de aanvraag voor ons doen, wachten op de goedkeuring etc etc. Godzijdank kon het nu wel weer via de apotheek zelf, ze hadden zoveel klachten gehad over de leverancier dat ze besloten hadden het zelf weer te gaan coördineren. De luiers konden gewoon worden aangevraagd bij de apotheek. Soms kan het wél simpel :)
  • De zoektocht naar de juiste dosering medicatie lijken we ook nu te hebben afgerond dit jaar.
11. L. begon met G-judo. Nog steeds is het elke maandag een strijd om heen te gaan, maar als we er eenmaal zijn vindt hij het erg leuk en doet hij goed mee.

12. Ik ondervond hoe fijn het is om mijn verhaal te delen op m'n blog hier. Het heeft me zoveel gebracht, de reacties van bekenden en onbekenden helpen echt bij het alles een plek kunnen geven. De enthousiaste reacties zijn m'n motivatie er mee door te blijven gaan.

13. Ik ondervond dat ik door oprecht en mijzelf te zijn, door geen masker meer te dragen en open te zijn ook nog geaccepteerd en gezien wordt, juist door de mensen die er ook toe doen. Degene die hier niet mee om kunnen gaan zijn mensen die ik ook niet nodig heb ik mijn leven. Punt!


In 2016 hoop ik:

1. Dat er duidelijkheid is rondom de zorg voor L., dat we weten waar we aan toe zijn voor de komende jaren.

2. Dat ik verder kom met mijn herstel. 

3. Erachter te komen waarmee ik mijn geld in de toekomst kan gaan verdienen.

4. De juiste school te vinden voor R. (11 oktober wordt ie vier jaar!)

5. Nog steeds de fijne groep mensen om mij heen te hebben die me veel steun geven. Zowel online als in het echte leven.

6. Een halve marathon te lopen in Nijmegen; de Stevensloop!

7. Toch ook eindelijk nog 10 kg af te vallen.

8. Veel leuke (nieuwe) ervaringen op te doen. Ik ga morgen meteen goed starten; met de nieuwjaarsduik bij de Klinkervlierse plas.

Alle goeds voor het nieuwe jaar gewenst, dank je wel dat je er deel vanuit maakt. 

Liefs, xx.

Reacties