Gezond en lekker: Kurkuma latte #vegan

Een heerlijk romig, kruidig en verwarmend drankje wat ook nog eens goed voor je is: Kurkuma latte, golden milk of tumeric milk.
Ik kwam het recept tegen op twitter van De Groene Meisjes, een aanrader voor wanneer je inspiratie zoekt voor groen leven en vega(n) eten trouwens.

Ik heb het recept wat aangepast aan de producten die ik in huis had, het is ontzettend goed geslaagd en ik kan het dan ook enorm aanraden het eens te maken.


Ingrediënten voor 1 grote kop of twee normale kopjes:

  • 400 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl djahé (gemberpoeder)
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl (donkere) agavesiroop
  • beetje zwarte peper
Bereiding:

Ik hou wel van een schuimlaagje en heb een deel van de melk (zo'n 150 ml) verwarmd en opgeschuimd in de melkopschuimer.
Verwarm de overige melk in een pannetje, voeg de specerijen en agavesiroop toe. Roer dit goed door met een garde om klontjes op te laten lossen.
Schenk de melk in een mok, schenk het schuim erop, strooi de zwarter peper erop (om het maximale aan werkzame stoffen uit de kurkuma te halen) en roer even door. Klaar!

Tip: 
  • In plaats van agavesiroop kun je ook ahornsiroop gebruiken.
  • Verse gember in plaats van de poeder kan ook, is natuurlijk nog beter maar heb ik niet standaard in huis.
  • Verse kurkuma kan natuurlijk ook, vervang dit dan in de verhouding 5 plakjes voor de halve tl.
  • Met havermelk in plaats van amandelmelk smaakt het ook erg lekker.

Reacties