Kipshoarma met couscous en gewokte groentes


Plantaardig eten betekent echt niet dat je moet inleveren op smaak. Ook is het niet duurder dan wanneer je wel vlees eet én kun je het jezelf zo makkelijk of zo moeilijk maken als je wilt.
Ik had bij de Jumbo twee bakjes vega kipshoarma gekocht, in de aanbieding voor €2,- per bakje. Voor eenzelfde hoeveelheid biologische kip ben je zeker wel het dubbele kwijt.

Als je de stukjes goed bakt is het haast niet van normale shoarma te onderscheiden; mijn kleuter heeft er met smaak van gegeten en moest ik tegen houden de pan niet al leeg te eten voordat het op tafel stond, haha.



Ik vond couscous er wel goed bij passen, ik had nog een pak met gekruide couscous van Lassie in de kast staan. Handig, want het is al gekruid op Marokkaanse wijze.
Vriendlief houdt erg van spinazie, dat leek mij ook wel een goede combi met de couscous en shoarma. Zo ontstaan mijn gerechten meestal, kwestie van uitproberen en kijken wat er goed bij elkaar past. En of het lekker was! Wat vriend betreft; die houdt toch echt niet van couscous, de volgende keer maak ik het met bulgur of tarly denk ik. Maar dit zal zeker vaker op het menu staan.

Ingrediënten:

  • 2 pakken vegetarische kipshoarma (De Vegeterische Slager)
  • 2 paprika's, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • bakje champignons (250 gr), in plakjes
  • zak gewassen spinazie (500 gram)
  • pak couscous
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
Bereiding:

Maak de couscous volgens de verpakking.
Bak de shoarma in wat olie bruin en knapperig in een koekenpan.
Verhit olie in een wok en fruit de ui tot ie glazig ziet. Voeg dan de paprika, champignon, knoflook toe en wok even totdat de champignons gaar zijn. Voeg dan steeds een handvol spinazie toe aan de wok en laat het slinken. 
Breng het geheel op smaak met de kruiden, mocht je ongekruide couscous gebruiken dan zou ik ook nog wat limoen/citroensap er aan toevoegen.

Roer de couscous los met een vork en voeg het toe aan de wok. Even goed omroeren en klaar is je heerlijke en gezonde plantaardige maaltijd.

Reacties