Een geweldig basiskookboek voor plantaardig eten, geschreven door Eit Gaastra. Interesse? Je kunt hem
hier bekijken en downloaden. Er zit 20 jaar ervaring met vegan koken in plus extra info over supplementen en dergelijke. Downloaden en lezen dus!
Tagliatelle met spinazie en champignons (voor 1 persoon)
- 60 gr tagliatelle
- 3 el gele rozijnen
- 40 gr pijnboompitten
- 1 ui
- 125 gr champignons
- 300 gr spinazie
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper
- op tafel: zout
Kook 60 gr tagliatelle.
Week 3 el gele rozijnen in lauw water.
Roerbak 40 gr pijnboompitten in een koekenpan lichtbruin en leg
de pijnboompitten weg op een schaaltje.
Roerbak in een grote pan 1 in kleine stukjes gesneden ui een paar
minuten in 2 el olijfolie. Voeg 125 gr in stukken gesneden champignons
toe en roerbak de champignons gaar. Bestrooi de champignons
tijdens het bakken met peper. Voeg halverwege het bakken 1
geperst teentje knoflook toe.
Was 300 gr spinazie. Kook de spinazie 1 minuut in het aanhangende
water en giet af.
Roer achtereenvolgens de (afgegoten) rozijnen en de spinazie door
de ui-champignon-mix en roerbak even.
Schep achtereenvolgens de tagliatelle en pijnboompitten door de
spinazie-champignon-mix.
Zet zout op tafel.
Reacties