Wist je dat je heel eenvoudig het gehakt in de pasta kunt vervangen door rode linzen? Bonen zijn een goede aanvulling op je dieet en een bron van eiwitten, een goede vleesvervanger dus.
Ik heb 250 gram gehakt vervangen door 250 gram linzen, dat is een prima verhouding voor de saus. Dit is weer een blijvertje :)
Ingrediënten:
- 250 gram rode linzen
- 2 blikken tomaten in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 250 gram champignons, in stukjes
- verse basilicum, gescheurd of in repen gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- olijfolie om in te bakken
- peper naar smaak
- 500 gram volkoren spaghetti
Bereid de pasta volgens de verpakking (12 min voor de biologische volkoren spaghetti van Jumbo).
Kook de linzen volgens de verpakking (15 minuten koken in 750 ml water).
Bak de ui in de olijfolie tot ie glazig ziet, voeg de champignons en knoflook toe en bak de champignons enkele minuten tot ze gaar zijn. Voeg dan de tomatenblokjes en basilicum toe en roer goed door.
Laat de linzen uitlekken in een fijnmazige zeef als ze klaar zijn en voeg dit dan toe aan de tomatensaus. Even doorroeren en op smaak brengen met peper.
Giet de pasta af als het gaar is en voeg toe aan de saus. Zet het vuur uit en meng de pasta met de saus.
Eet smakelijk! Lekker met edelgistvlokken voor een kazige smaak.
Ik vond het overheerlijk! Mijn oudste zoon heeft het met smaak opgegeten, kleuter hapte na enige aarzeling het ook goed weg, vriendlief moest even wennen aan de structuur van de saus.
Reacties