Doorgaan naar hoofdcontent

Spaghetti bolognese a la Debbie (kidsproof)



Wist je dat je heel eenvoudig het gehakt in de pasta kunt vervangen door rode linzen? Bonen zijn een goede aanvulling op je dieet en een bron van eiwitten, een goede vleesvervanger dus.

Ik heb 250 gram gehakt vervangen door 250 gram linzen, dat is een prima verhouding voor de saus. Dit is weer een blijvertje :)



Ingrediënten:

  • 250 gram rode linzen
  • 2 blikken tomaten in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 250 gram champignons, in stukjes
  • verse basilicum, gescheurd of in repen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie om in te bakken
  • peper naar smaak
  • 500 gram volkoren spaghetti
Bereid de pasta volgens de verpakking (12 min voor de biologische volkoren spaghetti van Jumbo).
Kook de linzen volgens de verpakking (15 minuten koken in 750 ml water). 
Bak de ui in de olijfolie tot ie glazig ziet, voeg de champignons en knoflook toe en bak de champignons enkele minuten tot ze gaar zijn. Voeg dan de tomatenblokjes en basilicum toe en roer goed door.
Laat de linzen uitlekken in een fijnmazige zeef als ze klaar zijn en voeg dit dan toe aan de tomatensaus. Even doorroeren en op smaak brengen met peper.
Giet de pasta af als het gaar is en voeg toe aan de saus. Zet het vuur uit en meng de pasta met de saus. 

Eet smakelijk! Lekker met edelgistvlokken voor een kazige smaak.


Ik vond het overheerlijk! Mijn oudste zoon heeft het met smaak opgegeten, kleuter hapte na enige aarzeling het ook goed weg, vriendlief moest even wennen aan de structuur van de saus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

DIY: Bloempotten opknappen door te schilderen

Groen in huis, ik hou er van. Mijn collectie wordt steeds groter, met ook steeds grotere planten. Grote planten vragen om grote potten en daar ga ik graag naar op zoek bij de plaatselijke kringloopwinkels. Dat scheelt in aanschaf (meestal) en het scheelt het aanboren van nieuwe grondstoffen, wat beter is voor onze planeet, nietwaar?

Traktatie: Spectaculaire stroopwafels

Kom je ook wel eens iets tegen in een winkel waarvan je denkt: " Hee, dat kan ik zelf toch ook wel maken?" Dat was bij mij het geval toen ik de rijkelijk versierde stroopwafels tegenkwam in de supermarkt. Wat een leuk idee, een stroopwafel dopen in chocolade en dan dippen in discodip. Dat is toch wel een heel lekkere traktatie, nietwaar?

DIY: Matrasje + kussen voor Wobbel

De Wobbel, wie kent hem niet? Ik ben fan sinds de start, een tof product en heel toffe mensen die dit op de markt gebracht hebben, dat weet ik omdat ik ze namelijk ook ontmoet heb enkele jaren geleden. Zie mijn review van 5 jaar geleden!   (ik wist nog niets van videobewerking, sorry 😬) We hebben de original én de XL, vooral de XL is populair hier in huis. Niet alleen de kinderen, maar ook vriendlief en ik staan er regelmatig op, telefoneren gaat net wat fijner al wiegend op de wobbel, haha.