Boek tip: The atlas of beauty


Al enige tijd (ik schat sinds 2014) volg ik de Facebookpagina van fotografe Mihaela Noroc, een zeer inspirerende vrouw die de wereld over reist voor haar project om foto's te maken van vrouwen.
Dit om de diversiteit te eren en te laten zien hoe prachtig vrouwen zijn, elk op hun eigen manier, ongeacht ras, rijkdom of status.Haar project is erg succesvol, de foto's die ze maakt zijn intrigerende portretten die mij echt raken, stuk voor stuk.
Toen ik las dat ze een boek ging uitbrengen om haar reizen te kunnen blijven bekostigen heb ik ook direct in de voorverkoop het boek besteld bij de Duitse Amazon. Inmiddels is hij ook gewoon via bol.com te bestellen.


Het is een spectaculair boek met prachtige foto's en voorzien van een stukje context wat het nóg mooier maakt. Het is een heerlijk boek om in te bladeren met maar liefst 351 pagina's en 500 portretten, echt bij uitstek een koffietafelboek die je regelmatig inkijkt.


Dus mocht je ooit om een cadeau idee verlegen zitten voor jezelf of voor een ander; dit is echt een aanrader voor iedereen die diversiteit wil vieren, een prachtig statement als tegenhanger voor het racisme wat steeds meer aanwezig lijkt te zijn en iedereen die schoonheid ziet in verscheidenheid en eigenheid.Reacties

Lodi zei…
Wat een prachtig boek en mooie foto's.Leuk om op deze manier zulke pareltjes te ontdekken. Ik vind alleen de letters erg klein op je blog, leest best moeilijk, misschien een tip X
Laura zei…
Wat een prachtige foto's! Ik hou van dit soort boeken:)
Anoniem zei…
De fotografe heeft niet alleen een prachtig boek neer gezet maar is ook nog eens bevoorrecht om naar alle delen van de wereld af te reizen. In contact te komen met zoveel verschillende mensen. Ik ga haar fb pagina eens bekijken.
Debbie zei…
Dank je wel voor je feedback, Lodi! Ik ben het met je eens en ga er mee aan de slag.
Thomas zei…
De foto's zien er al prachtig uit, dat moet een feest zijn om door te kijken!
Bryan zei…
Lijkt me een prachtig boek. Ik ga de facebookpagina zeker eens bekijken.