Een lastige week, shoptherapie en toffe koopjes.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Het zat erg tegen de afgelopen dagen. Gelukkig kan ik zelf het hardst lachen om mijn stommiteiten (achteraf).

Wandelen met de oppashond.
We hebben ruim een week op het huis van vrienden gepast. Zij waren op vakantie en hebben kippen en een hond die verzorging nodig hebben. Het is erg leuk om een week ergens anders te logeren. Het is een groot vrijstaand huis met volledig omheinde tuin; ideaal om met de kinderen naartoe te gaan dus.
We hebben genoten van het grote ligbad waar we met twee volwassenen riant in konden liggen, van de houtkachel die ik elke avond aan had, van de dagelijkse wandeling met de hond en hebben de tv amper aan gehad.


Ideaal zoveel ruimte, we hebben ook daar maar de verjaardagen van vriendlief en oudste zoon gevierd.
Het was wel even schrikken toen ik bericht kreeg dat ze met de hond naar de dierenarts moesten toen ze net weer thuis waren; de hond had de chocolaatjes, die ik op een etagère had gelegd omdat dat zo gezellig leek en waar ie de hele week niet naar om heeft gekeken, allemaal opgegeten toen de eigenaren er weer waren. Honden en chocolade = geen goede combi; ze waren er net op tijd bij naar het schijnt. Poeh. Ik voel me énorm schuldig, dat was een behoorlijk stomme actie van me.


Ook moeilijk: Oudste zoon die de griep flink te pakken had en 5 dagen niet heeft gegeten; hij is al zo mager en weegt nog maar 23 kilo bij een lengte van 136 cm. We waren een jaar van de luiers af, maar het gaat meerdere keren per dag mis nu de afgelopen week. Logisch en het valt hem niet te verwijten, maar leuk is anders.
Maar hij eet weer sinds gisteravond, heeft weer praatjes en is koortsvrij sinds gisteren.

We zijn vandaag even samen de stad in geweest, L. en ik. Toen we in de auto zaten plakte hij een sticker op mijn hand (zijn nieuwe obsessie: stickers. Vooral die van de bananen zijn favoriet). "Zo, jij ook één. Ik heb ook één." 
In plaats van vriendschapsbandjes, haha. Wat een schat is het toch ook. Dit deed erg veel met me. 

Je moet weten dat hij verstandelijk functioneert als een kind van 3 jaar, sociaal emotioneel scoort hij als een kind tussen de 6 en 18 maanden(!). Het is heerlijk hoe hij nu duidelijk bezig is met hechting, de afgelopen 8 jaar waren de volwassenen inwisselbaar voor hem, als er maar iemand was om hem te verzorgen, wie was van ondergeschikt belang.
Ik vind het onbeschrijflijk fijn dat hij nu zo wel een voorkeur heeft voor vriendlief en mij.

Goed; in de stad had ik enkele boodschappen te doen, onder protest ging hij mee. Maar door eerst naar de verst gelegen winkel te gaan hadden we de moeilijkste hindernis gehad en ging het verder soepel. Duidelijkheid hè, als ie maar weet waar ie aan toe is. Het inschatten van hoe lang het duurt voordat hij bij de winkel is waar we moeten zijn is niet te doen voor hem. Dat maakt dat hij zo luidkeels protesteert.


Hij was érg blij met zijn treintje, uitgekozen bij Kruidvat. Één voor hem en "ook een voor mijn broertje, daar is hij vast heel blij mee". Dansend op straat was het vooral vertedering wat hij opriep bij de voorbijgangers ;)

Bij de boekhandel vond ik het boek "Ronja de roversdochter" van Astrid Lindgren voor €2,-. Nieuw. Echt waar! De kinderen zijn er nu nog wat te jong voor waarschijnlijk, maar dit is zo'n klassieker, die mag gerust nog wel een paar jaartjes in de kast blijven liggen.

Letterbord Action, €3,95
Bij Action een leuk letterbord gevonden, hij is er met zilver- of een goudkleurige rand. Ik was een beetje inspiratieloos, maar  dit is natuurlijk erg leuk voor een songtekst of inspirerende quote.

Aloë Vera plant Lidl €1,99
 Bij Lidl hebben ze nu Aloë vera planten voor een wel heel klein prijsje. Weer één voor de zo-langzamerhand-in-een-jungle-veranderende woonkamer. Planten kun je nooit genoeg hebben, toch?


Bij Zeeman hebben ze leuke statement t-shirts in de aanbieding deze week; deze kon ik niet laten hangen. Briljant en op het lijf geschreven van mijn oudste, nietwaar? €2,49 kostte het shirt.

Bij Albert Heijn is het hamsteren geslagen met de Alpro, want tweede item gratis! Ik heb een koelkast vol plantaardige kwark en yoghurt. 
De kwark is heerlijk om mee te lunchen met wat noten, agavesiroop, pruimen, zonnebloempitten en banaan.
De yoghurt combineer ik met muesli en lijnzaad als lunch.


En in het kader van de Nationale week zonder vlees hebben ze de vega(n) vleesvervangers in de aanbieding bij Albert Heijn met 25% korting. Deze angstaanjagend realistisch lijkende hamburgers worden geroemd online in de vegan community's; die moet ik uiteraard dan ook proberen.Ik wilde voor vriendlief gehaktballen maken eergisteren (helaas eet hij wel vlees), maar ik lijk het verleerd te zijn inmiddels. Bovenstaande was het resultaat. Vriendlief heeft me heel hard uitgelachen, ik mijzelf ook eigenlijk. Hij vond het wel lekker smaken, dat dan weer wel.
Wist je dat cup-a-soup het goed doet als smaakmaker in gehaktballen trouwens? Gewoon de droge mix. Handig!

Ook moeilijk: Therapie moeten afzeggen omdat ik geen oppas op tijd kon vinden voor m'n oudste. En dat juist nu het niet goed gaat. Maar ja, de vorige keer dat ik met een ziek kind thuis zat en niet tijdig annuleerde kostte het mij €50,-, dat is echt sneu geld.
Tsja, soms is het niet anders. Het leven verloopt niet altijd zoals je het graag ziet. Ik moet maar extra yoga doen en meer thee drinken met vriendinnen deze week. En het shoppen helpt ook wel eventjes ;)

Reacties