<script> <style>

donderdag 13 december 2018

Bladerdeeg appelroosjes


Een lekker hapje of traktatie zijn deze schattige appelroosjes. Ze zijn heel eenvoudig te maken met ingrediënten die je wellicht standaard wel in huis hebt.
Ze zijn relatief simpel te maken, dat kan ook prima samen met je kinderen. Weinig moeite en een groots resultaat, goede deal, toch?


Ingrediënten:


  • Rol bladerdeeg (bijv. van Tante Fanny)
  • 2 appels
  • kaneel
  • suiker

Bereiding:


Rol de lap bladerdeeg uit en snijd dit in 10 gelijke repen. Ik gebruikte een pizzasnijder, dat werkt heel makkelijk.
Snijd het klokhuis uit de appels en snijd de appels in dunne plakjes. Doe de appels in een kom en schenk hier kokend water overheen, zoveel dat de appels onder water staan. Laat enkele minuten zacht worden en giet dan af.
Verdeel kaneel en suiker naar smaak over het bladerdeeg OF bestrooi de appels hiermee. Leg dan de appels dakpansgewijs op de repen bladerdeeg en rol dit dan op tot een roosje.
Ik gebruikte een muffinvorm voor de appelroosjes om ze mooi in vorm te houden.


Bak de appelroosjes zo'n 20 minuten op 180 graden in de oven. Evt. bestrooi je ze nog met wat poedersuiker, dat lijkt ook leuk winters, besneeuwde roosjes. 😁


 Eet smakelijk!


Geen opmerkingen: