Blijmakers #24


Ons leven is behoorlijk hectisch op dit moment. Veel dingen waar we geen invloed op hebben hebben wel een enorme impact op ons leven en dat is moeilijk mee om te gaan vind ik.


Dus probeer ik me te focussen op dat waar ik blij van word. Zo heb ik gisteren de cactus verpot in een nieuwe bloempot (gevonden in een kringloopwinkel), het was nogal een karwei maar het resultaat is top! Mooie combinatie hè, dat grijs en geel.

Ik had leren handschoenen van vriendlief aan, maar daar kwamen de stekels dwars doorheen. Ik kreeg tips om krantenpapier of siliconen pannenlappen te gebruiken de volgende keer of het door een bloemist te laten doen. Goede ideeën, die neem ik zeker mee 😁Ik won een theepakketje bij Wemy's met daarin losse thee, een maatlepel en twee heerlijke bonbons. De visite vond de chocolade heerlijk 😊


Ik liep bij de Albert Heijn in de koopjeshoek tegen deze toffe gele gietijzeren pan aan. Hij was voor de helft van de helft, voor €17,50 kon ik hem echt niet laten liggen. Ik heb al een pan in dit formaat, maar die heeft een plastic dop en kan dus niet in de oven. Dit exemplaar wel, ik ga binnenkort maar eens experimenteren met brood bakken in de Dutch oven dus. Bijvoorbeeld dit no-knead bread van Jim Lahey.


Met de dag van de mantelzorg van mijn gemeente in november heb ik meegedaan aan een workshop pottenbakken, wat ik erg leuk vond om te doen. De cursusleider heeft onze werkstukken gebakken en geglazuurd, na enkele weken mochten we het ophalen.


Ik vind het leuk geworden, ik maakte een bord met een huisnummer (hebben we eindelijk ook een nummer op ons huis, dat werd tijd) en een schaaltje.
Ja, dit wil ik zeker vaker doen, het pottenbakken.


Op een relaxte zaterdag lukte het zomaar dat L. zelf ging eten. een unicum, zijn ontbijt en zijn avondeten moeten we hem voeren, omdat hij anders niets eet. Een hele mijlpaal, dat belooft veel goeds voor de toekomst.


Diezelfde zaterdag was ik yoga aan het doen en kwam L. eraan met een yogamat; hij wilde ook mee doen! Het duurde 3 minuten denk ik, maar toch. Ik hoop dat we dat vaker kunnen gaan doen, ik denk dat dat echt hem zou kunnen helpen rustiger te worden en meer controle te krijgen over en in contact te komen met zijn lijf.


Hetgeen ik altijd blij van word is op de donderdag met W. een lange wandeling te maken. De kinderen zijn naar school/KDC, blijven over, W. is vrij en wij hebben zomaar 6 uur voor onszelf. Mijn favoriete dag, samen met de zondag.


Sta jij ook wel eens stil bij waar jij blij van wordt? Wat zijn jouw blijmakers van de afgelopen maand?

Reacties