Kerstvakantie bezigheden, activiteiten en uitstapjes


De kerstvakantie, waarin R. maar liefst twee weken vrij is. We hebben er van genoten, we zijn er op uit geweest tussen de feestdagen door en hebben ook natuurlijk veel dagen thuis doorgebracht.  We deden creatieve dingen zoals een canvas beschilderen (dat mag R. graag doen, ik ook). Dat zijn van die activiteiten die er normaal niet zo van komen, wegens tijdnood. Jammer, want het is zo leuk.In de opruimhoek van de Kruidvat vond ik een set met textielverf en een t-shirt, een fantastisch cadeau voor R. voor slechts een paar euro. Het loont om nu in de opruiming te snuffelen, sla alvast wat cadeaus in voor de (kinder)verjaardagen het komende jaar.


We hebben de (bord)spelletjes herontdekt. Onderuit en Wie is het bijvoorbeeld vielen goed in de smaak. Wie wat bewaart van zichzelf van vroeger... R. vindt het geweldig.


Uiteraard hebben we ook nog lekkers gemaakt en versierd, zoals bovenstaand koekhuisje, dat kreeg hij van mijn opa en oma (een Dr. Oetker bouwpakket, handig). Het is een leuke bezigheid, dat bouwen en versieren van het huisje. "Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?" Slechts de helft van de versiering haalde uiteindelijk het huisje, want R. moest alles even proeven natuurlijk.


Nog meer snoepen: Heel makkelijk te maken en erg lekker zijn de schuddebuikjesrotjes. Na een paar dagen was dat schaaltje leeg. Dat stond ook erg verleidelijk op de eettafel uitgestald.We deden een poging zelf donuts te maken, welke ik bereid heb in de oven in plaats van te frituren. Lekker, maar dan is het meer een bagel/broodje. Niet het kleffe vette gebakje uit de supermarkt waar R. zo stapelgek op is.


Natuurlijk hebben we samen de klok 12 zien slaan en het vuurwerk bekeken op oudejaarsdag, hoewel het best lastig is om wakker te worden als je al lekker geslapen hebt. L. maak je wakker en die springt in modus "aan" en stuitert meteen, R. zat rechtop op de bank te slapen, haha. Maar we hebben het gezellig gehad met zijn viertjes.


Zwemles van de jongste ging gewoon door in de vakantie, vriendlief moest helaas extra werken en dus moest L. mee naar de zwemles. Dat vond ie niet leuk en het is moeilijk voor hem, met al die extra prikkels na een dag op het KDC, maar met hulp van de tablet, een hoofdtelefoon en een zakje vogelchips ging het aardig goed.


Hardlopen doe ik graag en met twee weken R. thuis moet ik even passen en meten hoe dit te doen. R. wilde wel mee, "want dan kan ik Pokemon spelen onderweg, ik heb mijn ballen op dus we moeten wel langs Pokestops" Prima schat, doen we. Ik blij, hij blij. Nou ja, 3 km lang. De laatste 2 km had ie graag dat ik hem ging duwen. 😑


"Oh mama, wat ben je mooi nu. Nu moet je een foto maken!" R. wanneer ik eens een dag make-up draag. Haha.


"Wat doet die gans nou?"


Een dag naar Drents Museum deden we ook, ik ging heen voor de tentoonstelling van 'Nubië, het land van de zwarte farao's' welke zeker de moeite waard is en werd aangenaam verrast door de tentoonstelling van Carolein Smit, een keramiekkunstenaar. 


Even wat drinken in de restauratie kan ook een hele happening zijn als je zes jaar bent.


We maakten nog een kerstpakket (een pakket vol zoet en hartig lekkers voor een gezellige middag/avond) voor iemand die dit verdient en brachten dit langs. R. zorgde voor de mooie kaart.
Ik wil mijn kinderen bijbrengen dat het goed is om te delen, daarom betrek ik ze ook hierbij.

Het is een kleine moeite wat veel impact kan hebben. Het is doodeng om zo bij iemand aan te bellen en dit te geven, ik doe dit nu al een aantal jaren en het wordt niet makkelijker. Maar ik accepteer het ongemakkelijke gevoel en stap alsnog die drempel over om iemand een hart onder de riem te steken. Wij hebben het zo goed, ik vind het vanzelfsprekend dat je dan deelt met anderen.

We hebben geen grootse dingen gedaan in de vakantie maar we hebben het erg leuk gehad. Het hoeft geen kapitalen te kosten om een leuke tijd te hebben, samen wat maken of ondernemen kan ook als je let op je budget. Doe het met aandacht, dat wat je doet.

Reacties