Zo simpel, zo lekker, zo klaar: Schuddebuikjesrotsjes


"Ik wil koekjes bakken mama" besloot mijn jongste zoon zaterdagochtend. Koekjes bakken, hmm.
Ik had een beter idee, geïnspireerd door vriendin A. die zelf pindarotsjes en pepernootrotsjes maakte afgelopen week toen ik op de thee kwam bij haar.
We hadden nog een half pak schuddebuikjes staan die nodig op moesten, in de kast vond ik nog 2 repen chocolade en er stonden nog gekleurde spikkels (van die taartversiering).

Het is heel erg simpel eigenlijk, je smelt de chocolade au bain marie, schept de schuddebuikjes er doorheen en maakt kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
Druk het een beetje plat en versier met wat gekleurde spikkels voor een leuk effect. Laat het afkoelen en uitharden, in de koelkast gaat dat het snelst. Klaar!




Simpel hè? Maar wel erg lekker en zo klaar, dus zeker de moeite van het proberen waard!
Als je het inpakt in een leuk zakje is het ook een leuk cadeautje.

Ook leuk om met kinderen te doen en/of cadeau te doen: Zelfgemaakte chocoladebrokken

Reacties