Zelfzorg in de winter: Hardlopen en huidverzorging


Goed voor jezelf zorgen omvat in mijn opinie ook regelmatig sporten. Ik loop niet zo vaak en zo ver hard als ik eigenlijk zou willen, maar ik ga zeker 3 keer per week rennen, hoe ik me ook voel.
Ik voel me altijd beter na afloop, ik ben even trots dat dat me wel gelukt is én het houdt mijn gewichtstoename enigszins binnen de perken.

Maar soms komt de runnershigh niet en is het echt 5 kilometer lang aftellen naar huis en ben ik mijzelf aan het vervloeken. Ja ach, het gaat niet zo goed de laatste tijd, wellicht hangt het daar ook mee samen.

Doe het lekker zelf


Ik zag op Facebook een advertentie voorbij komen van een wintermuts speciaal voor mensen met lang haar. Superhandig, met een gat bovenop om je staart doorheen te doen. Natuurlijk kun je een haarband nemen, dat bedekt je oren en kun je gewoon een staart of vlecht dragen, maar een muts is toch net iets warmer. Voor €20,- heb je hem in huis, zo'n muts-met-gat.

Maar dat kan ik toch ook vast wel zelf maken? Ik had net de garderobe opgeruimd en de mutsen liggen heel handig bij elkaar in een mandje. Ik nam een gebreide muts die ik ooit als promotie kreeg ergens bij, knipte een gat bovenin en had zo voor €0,- een superhandige muts voor het hardlopen. Tot nu toe rafelt het nog niet (ik heb het niet verder afgewerkt nog) en wordt het gat ook niet groter. Ik vind het een uitkomst, met muts op rent het bij -4 graden toch net wat prettiger; je verliest veel warmte via je hoofd tenslotte.

Rapunzel

Het staat ook wel tof, ik hoorde 2 meisjes bewonderend over mijn staart praten toen ik langs rende. "Oh kijk, dat wil ik ook, zulk lang haar". Zal ik ze vertellen dat het best wel hinderlijk is wanneer je partner/kinderen er op gaan liggen, je er zelf soms op gaat zitten (mijn haar is tot op mijn heupen inmiddels) en het 3 dagen duurt voordat het droog is na het wassen? Ach, laat ze maar dromen over Rapunzel-haar. Gewoon 5 jaar niet naar de kapper gaan, in mijn geval dan. En goed er voor zorgen, zoals bijvoorbeeld met de heerlijk geurende olie die ik mocht testen.Rene Furterer Dry Oil

Rene Furterer 5 sens droge olie, voor haar en lichaam. Het ruikt heerlijk, zorgt ervoor dat mijn haar niet zo pluizig is en mooi glanst en verzorgt mijn lichaam als ik het na het douchen ermee insmeer.
Ik gebruik graag olie voor mijn haar en mijn lijf, het is erg handig dat met dit product ik het voor allebei kan gebruiken. De olie zit in een luxe glazen fles en heeft een pompje, dat maakt dat het goed te doseren is. Had ik al gezegd dat het heerlijk ruikt?


Vichy Slow Age

Voor mijn gezicht gebruik ik nu weer Vichy slow age dagcrème, dit product heb ik eerder gehad en beval me goed. Er zit een SPF 25 in, dus met zonbescherming, dat is toch wel dé anti-huidverouderingstip voor dertigers zoals ik.
Ook dit glazen flesje heeft een pompje, dat maakt het niet alleen goed te doseren, het zorgt er ook voor dat het product lang houdbaar is en zijn werkzame bestanddelen behoudt. Dr. Jetske Ultee legt hier goed uit waarom dit zo is. Sowieso een fijn naslagwerk van de zin en onzin op het gebied van huidverzorging, haar blog. #aanrader


En jij, hoe blijf jij fit in de winter? Wat zijn jouw favoriete verzorgingsproducten voor dit seizoen?


💚

Reacties