Blijmakers #25


Griepepidemie

Man, wat hadden we flink de griep te pakken afgelopen week. De kinderen en ik dan, vriendlief heeft zich er kranig doorheen weten te slaan zonder besmet te worden.
Een week lang weinig tot niets eten, bankhangen, overdag slapen en vroeg naar bed toe. De koorts kwam tot de 40 graden bij de kinderen, we zijn met de jongste nog bij de dokter geweest omdat 6 dagen koorts wel erg veel was. Maar het was echt de griep. Uitrusten en afwachten tot herstel, er zat niets anders op.Zo hebben we veel dagen doorgebracht. Kind naast me, kind op me (slapend).
Wat is het dan fijn een vriendin te hebben die wat boodschappen voor je wil doen en een opa die meerdere malen heeft opgepast vanwege niet (meer/willen) af te zeggen afspraken (therapie en psychiater).

Creatief koken


Ik heb ook heel creatief gekookt met dat wat er nog was, dat ruimt lekker op in de kast en diepvries. Krieltjesboerenkoolstamppot bijvoorbeeld, of zeewiernoedels met veel groentes. Van die dingen die je normaal niet zo snel grijpt of bereidt, het maakt wel vindingrijk.
Ook nam vriendin H. een maaltijd mee voor het gezin een dag en heeft W. patat gebakken 1 dag (vet gezond, not. Maar vriendlief kan niet koken vindt ie.).
Fijn, want eten koken als je ziek bent en zelf niet eet is niet zo prettig.

Zeewiernoedels met tofu en groentes in pittige zwartebonensaus.


 Gewonnen in de PostcodeLoterij: WE fashion cadeaukaartIk kreeg post van de PostcodeLoterij en had het al bijna ongeopend weggegooid, want reclamezooi. Dacht ik. Het bleek dat in die ene trekking die ik gratis mee deed in december ik een cadeaukaart van €20,- van WE fashion gewonnen had. Leuk man! En handig, want L. moest nodig nieuwe pyjama's hebben; hij wordt zo groot.
Ik betaalde uiteindelijk zelf €13,- voor 2 pyjama's en een sweater (want gratis verzenden is vanaf €30,-, zo had ik het meeste voordeel 😁).

Nog meer gewonnen: Pureté BIO pakket van Claire's MissionIk won nog meer de afgelopen maand, bij Claire's Mission 3 fijne beautyproducten; biologisch én vegan. Claire is er erg tevreden over, ik ben erg benieuwd. Neem vooral een kijkje op haar blog, Claire is een van de meest lieve, inspirerende en bevlogen mensen die ik ken. 💚

Yoga met mijn oudste zoonMijn oudste zoon komt nu uit zichzelf met yogamatten aanslepen als ie yoga wil doen met mij, hoe geweldig is dat?
Een beetje liggen, wat rekken en de downward facing dog doen; verder komen we niet maar het is fantastisch dat ie er zoveel plezier aan beleeft.
Met de meditatie kan ie haast wel een minuut stilliggen, een unicum voor mijn fladderende, continu geprikkelde en afgeleide jongen. En wat zeggen de dan bij de afsluiting? Handen vouwen voor je borst en: "mannensteen", aldus L.
😂
Hij kan niet lezen en moet alles dus fonetisch verwerken, dit is wat hij denkt dat we zeggen. Zal ie zich ook afvragen wat een mannensteen is? En wat dat met de yoga te maken heeft?

Udemy: Gratis cursussen!Op www.udemy.com kun je verschillende cursussen volgen, van fotografie tot programmeren en mindfulness. Een deel ervan kun je gratis volgen! Zo ben ik voornemens te starten met Everyday Mindfulness, iets wat me zeer toepasbaar en goed voor mij lijkt. Als ik beter ben dan, ik merk dat ik er nu de energie niet voor heb. Maar ga zeker even kijken, kennis vergaren is altijd een goed idee, toch?

Liefs 💜

Reacties