Wandeling Hondsrug Gieten-Borger en Boomkroonpad


Het Boomkroonpad stond al jaren op mijn lijstje om eens naartoe te gaan, want lopen tussen de boomtoppen klinkt erg magisch, nietwaar?
Dus toen we een paar uurtjes voor onszelf hadden zijn we naar Borger gereden, omdat er ook een heel mooie wandelroute te vinden is.Het boomkroonpad is niet een kilometerslange route, wat ik wel dacht, maar desondanks is het wel heel bijzonder om zo hoog te staan tussen de boomtoppen.


De wandelroute van ruim 9 kilometer was erg mooi, het bleek een startpunt te zijn van verschillende wandelroutes. Het is ook geschikt om met kinderen te lopen, er zijn ook kortere routes. Mijn kinderen houden langer dan 5 kilometer nog niet echt goed vol.
Volgende keer als we weer met zijn tweeën zijn gaan we voor de 16 kilometer.


Het landschap is afwisselend, een deel van de route is echt in het bos, we kwamen langs vennetjes, we hebben schapen gespot op de heide en we hebben bijzondere grafheuvels en een hunebed gezien.


Bij aanvang van de wandelroutes kun je een folder pakken, hierin staan leuke weetjes en informatie over de verschillende bezienswaardigheden. Dat maakt het nog net iets leuker, zo'n wandelroute.


De laatste Drentse hunebedopgraving was hier in Borger; het blijft bijzonder vind ik, de hunebedden.


Wandelen doen we graag samen, lekker mindful genieten van de rust en de natuur is een hobby die we graag samen uitoefenen. Dat is ook hét moment om eens echt goed te kunnen praten. Ontspannend en goed voor mijn mentale gezondheid, wandelen heeft niet voor niets veel gezondheidsvoordelen.

Als je op zoek bent naar leuke wandelroutes kan ik je absoluut de website van Staatsbosbeheer aanraden.

Waar gaat jouw volgende wandeling naartoe?

Reacties