Gezinsuitbreiding en kattenvoer testen


Sinds 6 juli hebben we er twee katten bij: Ik stel je graag voor aan Jimi en Johnny. Een verjaardagscadeau van vriendin A., en vriendlief vond het zo'n goed idee dat hij de andere kocht. Want twee is beter dan één, toch? Voor de katjes zelf is het beter en voor ons ook, twee keer zoveel schattigheid.

Minder geliefd

Waarom 2 zwarte katten? Omdat dat degenen zijn die het meest overblijven, mensen zijn schijnbaar toch nog wat bijgelovig en bang(er) voor zwarte katten. En ze schijnen ook minder fotogeniek te zijn. Onze posse bestaat nu dus uit 3 zwarte katers. 😸


Testen

Als je mijn blog al wat langer leest dan heb je vast wel eens gezien dat ik lid ben van het testpanel The Insiders, zo mocht ik al eens een Philips Lumea IPL uittesten (en houden). Ditmaal heb ik een pakket kattenvoer gekregen van Purina Beyond, met één grote zak voor onszelf en 14 proefzakjes om uit te delen. Leuk!

Purina Beyond zegt dat het een voeding is met natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde kleur- of smaakstoffen en conserveermiddelen. Het droge voer is een volledig voer, natvoer is niet nodig ter aanvulling stellen ze.

Wat vinden de katten ervan?

De katten vinden het reuze interessant zoals je ziet op de foto. De kittens zijn nu 12 weken oud en hebben nog speciaal kittenvoer, hoewel ze natuurlijk het voer voor volwassen katten lekkerder vinden. Ozzy eet dan weer liever het kittenvoer op. Dat wat de ander heeft is uiteraard altijd lekkerder. 😆

Het Purina voer wordt met smaak gegeten, ze vallen er alle drie direct op aan. Qua smaak kan het de goedkeuring van mijn katten wegdragen. En kattenvoer met als hoofdbestanddeel vlees lijkt me heel goed voor carnivoren. Gek eigenlijk, dat veel kattenvoer als hoofdbestanddeel tarwe of een andere graansoort heeft, toch? Voor honden snap ik dat nog wel, want die zijn omnivoren.

Hier een interessant artikel over kattenvoer van de consumentenbond. En nog een met feiten en fabels over kattenvoer. Ik ga nu maar op zoek naar een fonteintje en een andere plek voor de waterbak na dit gelezen te hebben. 😏

Het jij een kat en wil jij ook dit Purina Beyond voer wel eens testen? Ik heb voor 7 personen 2 proefzakjes om uit te proberen! Laat het me weten en kom maar wat zakjes halen hier in Coevorden, ik ben benieuwd naar jouw ervaring.

Reacties