Verjaardagswensen van een bijna 35 jarigeNog maar een paar dagen en dan ben ik jarig. Vijfendertig jaar word ik dan. Dat soort momenten laten me even stil staan en overpeinzen. Vijfendertig jaar. Waar sta ik nu in mijn leven, wat heb ik bereikt? Wat vind ik belangrijk, welke lessen heb ik het afgelopen jaar geleerd?

En natuurlijk kwam de vraag ook al: Wat wil je voor je verjaardag?
Ik schreef er al eens eerder een blog over, twee jaar geleden.


Mijn wensen zijn vooral ervaringen. Ik heb liever een leuke ervaring dan nieuwe spullen, dat vind ik zoveel waardevoller. Ik kan lang teren op een bijzondere ervaring als naar een concert gaan (we zijn laatst naar Metallica geweest in de Arena, supervet!) of samen lunchen en lekker bijkletsen.

Vroeger, voor m'n depressie las ik supergraag en was mijn verjaardagscadeau een eitje voor vriendlief: De nieuwe Karin Slaughter die elk jaar net voor mijn verjaardag uitkwam. Het laatste boek kreeg ik in 2015, ik heb 6 jaar lang niet gelezen. Maar dat heb ik sinds deze week weer opgepakt! Sinds vriendlief thuis werkt en de zorg voor L. op zich genomen heeft kom ik echt meer toe aan herstellen en ontspannen. Zodanig dat ik de rust en concentratie heb teruggevonden voor het lezen van boeken.

Ik kan dus weer verder gaan met de collectie boeken aanvullen รณf ik kan een abonnement nemen bij de bibliotheek. Dat is niet goedkoop, maar wat is de meerwaarde van het bezitten van boeken die ik toch maar eens lees?

Wat ik graag zou willen:


  • een abonnement bij de bibliotheek.
  • jouw lievelingsboek waarvan je vindt dat ik het echt moet lezen. Dat lijkt me erg leuk om zo nieuwe boeken te ontdekken.
  • een museumkaart. Het is een stuk laagdrempeliger naar een museum te gaan als je een museumjaarkaart hebt.
  • een geocache premium abonnement. Geocachen blijft leuk al doen we het te weinig nu.
  • een fruitboom voor in mijn moestuin. Vijgen bijvoorbeeld.
  • een groene plant voor in huis. Het liefst een voor in de slaapkamer, daar is veel licht maar geen direct zonlicht.
  • een nachtje oppassen op de jongste, zodat ik eens met W. een weekendje weg kan. Dat is er de afgelopen 17 jaar nog nooit van gekomen, samen in een hotel slapen. Hoewel samen paalkamperen me ook leuk lijkt.
  • een bijdrage voor mijn motorrijles. Misschien dat ik dan toch echt eens de stap neem om dat te doen. Het zou ideaal zijn als ik een motorrijbewijs heb als ik naar Thailand ga met vriendin H. in december.

Als ik er zo even voor ga zitten blijk ik toch wensen genoeg te hebben ๐Ÿ˜
Nog een paar nachtjes slapen..

๐Ÿ’š

Reacties