Minivakantie: Midweek Limburg
Na de vakantie vorig jaar naar Texel durfden we het eigenlijk niet meer aan om op vakantie te gaan met Liam erbij. Zijn gedrag werd extremer en steeds lastiger om te buigen; het was voor ons alle vier geen leuke ontspanning maar een heel zware inspanning.

Durven we het aan?

We hebben vluchtig gekeken naar de mogelijkheden om Liam meerdere dagen te laten logeren bij het logeerhuis, maar dat was niet mogelijk op de huidige plek en toch ook wel een té grote stap voor ons.
Na mijn vakantie in Thailand met een vriendin afgelopen december had ik ontzettend de behoefte om weer op vakantie te gaan met mijn gezin, die vrijheid, om alles éven los te laten, even niets wat gedaan moet worden. Toevallig kwam er een leuke aanbieding op mijn pad en hebben we voor een heel klein prijsje een midweek Limburg geboekt in de voorjaarsvakantie.


Waterpokken

Heel even leek het vlak na aankomst alsnog een groot fiasco te worden, want toen we gingen omkleden om te gaan zwemmen zag ik dat Liam onder de rode plekjes zat. O nee toch, waterpokken! Uitgerekend nu, nu we een paar dagen alleen maar willen zwemmen en wandelen. Na wat googelen was ik nog niet helemaal zeker wat te doen en heb ik maar de huisarts gebeld. Waterpokken zijn zeer besmettelijk en het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen las ik op thuisarts.nl; op een vakantiepark is de kans reëel dat je zwangere vrouwen treft, nietwaar? Betekent dat dan helemaal binnen moeten blijven?
Maar na overleg kregen we groen licht om te gaan zwemmen, het kon voor Liam wel hinderlijk worden dat het zwemwater extra kans op jeuk zou geven, maar die gok namen we wel om een complete meltdown te voorkomen. Het was een ramp geweest als we niet hadden kunnen zwemmen, dat snapt Liam echt niet.
De waterpokken zijn wel besmettelijk, de incubatietijd is maar liefst 3 weken. Jezelf zo lang opsluiten kan niet, als het voor Liam te doen is gewoon blijven doen wat we willen doen was het advies.

 

Waterpret

We hebben ons prima vermaakt, het was geen subtropisch zwemparadijs maar met een mat hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt. Dat dobbert lekker weg en zo kan Liam ook in het diepe zwembad (want hij kan niet zwemmen). Roan heeft nog meegedaan met aqua-fun: met een soort van hamsterbal op het water lopen. hilarisch om te zien en héél leuk om te doen aldus Roan.


Elk nadeel heeft een voordeel

Een "leuke" bijkomstigheid (voor zover je het leuk kunt vinden dat je kind ziek is) van het niet fit zijn van Liam was dat ie heel erg rustig was en veel minder gauw overprikkeld leek te zijn. We hadden de wandelwagen meegenomen en als ie daar in mocht zitten vond ie het allemaal wel prima.


Outletshoppen

We hebben zelfs nog een dag gewinkeld bij Designer Outlet Roermond, vriendlief was nieuwe kleren nodig en daar is ie heel goed geslaagd. De outlet van Roermond is wel de mooiste van Nederland vind ik, daar kun je echt leuke koopjes scoren. Of misschien komen wij precies op het juiste moment, maar in Bataviastad is dat veel minder heb ik het idee. Vriendlief draagt graag Ralph Lauren en Hilfiger, hij scoorde truien voor €20,- (normaal €145,-) en jeans voor €30,- (normaal €129,-). Dat zijn nog eens leuke koopjes, toch?


Rustig opbouwen

Liam is normaal niet van het wandelen en begint te sputteren zodra je het voorstelt. Thuis bleek de oplossing te zijn een doel te hebben, door zwerfvuil rapen het doel van de wandeling te laten zijn wil Liam ineens wel naar buiten toe.
Op vakantie wilden we wel graag wandelen in het nabijgelegen natuurgebied Maasdal, maar Liam zover krijgen is geen sinecure. De eerste keer dat we gingen wandelen in het bos deden we een route van 2 kilometer, om de kinderen een succeservaring op te laten doen. Dat wandelen lukte zonder problemen en zonder tegensputteren, een succeservaring voor ons allemaal.
Daardoor durfden we het aan de dag erna een wandelroute van ruim 4 kilometer te lopen. En dat ging best goed! Ik vind het ontzettend fijn om buiten te zijn in de natuur, dat ik dit met mijn gezin heb kunnen doen was een heel waardevolle ervaring.

Samenvattend

Dat het nu goed ging betekent niet dat het in het vervolg wel weer goed gaat als we op vakantie gaan, of we nou geluk hadden dat hij niet fit was door de waterpokken en we daardoor de dagen zonder meltdowns doorkwamen of dat hij nu beter in zijn vel zit; we weten het niet.
Natuurlijk ging niet alles fantastisch en zijn er ook wel boze buien, onmacht en frustratie geweest. Maar door verwachtingen los te laten, niets te plannen en flexibel te zijn hebben we er 5 fijne dagen gehad.
Deze ervaring is een fijne herinnering voor ons alle vier.

💜

Reacties