Bananencake: Simpel met een pak mix & plantaardige vervangers.


Bananencake of -brood, dat is heel hip maar vooral ook heel erg lekker en een heel goede manier om je overrijpe bananen toch nog te gebruiken.

Het is zo hip dat je tegenwoordig zelfs bananenbrood mix kunt kopen, wat bestaat uit meel, suiker, bakpoeder en kaneel. Handig voor diegene die graag snel een makkelijke manier zoekt om een lekkere cake te maken, je vindt het bij de cake- en kaartmixen.Natuurlijk kun je het ook helemaal zelf maken, maar soms is een pak mix best handig, ik kocht er een bij de Jumbo om eens te proberen.


Ik verving de eieren door een extra geprakte banaan en een flinke theelepel wijnsteenbakpoeder en de crème fraiche door Alpro soja Skyr, een stevige zure sojayoghurt en het resultaat was heerlijk!

Het was wel zoeter dan ik gewend ben, er zit wat meer suiker in dan ik normaal gebruik, maar het is een heerlijk luchtige cake geworden met ook echt de structuur van een cake. Ik vind het een goed alternatief voor wie snel en simpel een bananencake op tafel wil zetten.

Plantaardig eten hoeft echt niet moeilijk of een hele opoffering te zijn, vrijwel overal is inmiddels een plantaardig alternatief voor te vinden. Het is echt de moeite van het proberen waard.

💚

Reacties