Hét geheim voor een Starbuckswaardige ijskoffie

 


Ben je ook zo dol op ijskoffie en dan vooral die lekker zoete variant van Starbucks? Ik heb ontdekt dat zelfgemaakte ijskoffie met een lepel gecondenseerde melk net zo smaakt als die gekoelde bekers die bij de supermarkt te koop zijn. Echt waar, probeer het eens! 

Ik heb (vegan) gecondenseerde kokosmelk gebruikt, die vond ik bij de toko (in Enschede), grote supermarkten hebben het meestal wel in hun assortiment. (In Coevorden helaas niet meer standaard bij Jumbo te vinden, was voorheen wel.) 

Nodig:

  • Kopje koffie / espresso, aan jou hoe sterk je het wilt
  • eetlepel gecondenseerde melk
  • (planten)melk naar smaak
  • ijsblokjes
Neem een grote mok of glas, doe de eetlepel gecondenseerde melk erin. Doe de (warme) koffie erin en roer door tot de gecondenseerde melk opgelost is. Voeg dan de melk naar smaak toe, ik deed 1/3 koffie, 2/3 melk, roer even om. Tenslotte de ijsblokjes toevoegen, even 5 minuten laten staan en dan is het lekker afgekoeld en klaar om te drinken.

Zo simpel kan het zijn. Enne, het geopende blikje gecondenseerde kokosmelk gewoon in de koelkast bewaren, dan kun je er nog weken mee doen, het blijft ook geopend nog lang goed.

Ben benieuwd of jij het net zo lekker vindt!

💚

Reacties