Vakantiegevoel in eigen tuin

 

We zijn dit jaar niet op vakantie geweest, maar hebben in plaats daarvan geld gestoken in het creëren van een fijne plek in de tuin! De maatregelen zijn rot, Liam is wel al 12 maar niet gevaccineerd en dat maakt het wat lastiger om dingen te ondernemen in deze gekke tijd. Ook was de laatste vakantie een behoorlijke ramp met Liam en is de drempel om weg te gaan nog wat hoger geworden.

Redenen genoeg om te investeren in de tuin. Vorig jaar hebben we de vloer vervangen voor composiet vlonderplanken, gekocht bij Hemmes Tuin en Lifestyle, een duurzame keuze want dat is gemaakt van gerecycled kunststof en houtstof, dat wat vrij komt bij het schuren van hout. Normaliter is dat afval en wordt dat verbrand, dit is een veel betere bestemming natuurlijk. Het is makkelijk schoon te houden door vegen en dweilen en verder onderhoudsvrij. Handig!


De loungebank was een behoorlijke zoektocht, we hadden eerst onze zinnen gezet op een set van Ikea, maar die bleek na testen in de winkel niet echt hufterproof. We voorzagen dat de rugleuning snel zou bezwijken door iets te ruig neerploffen door een van onze kinderen of een (aangeschoten) persoon die er niet op bedacht was. 😅

Nee dan is deze aluminium set, gevonden bij Plaggenmarsch, een véél beter idee! Ook onderhoudsarm, roestvrij en met heerlijk dikke kussens. Want o wat maakt de dikte van een kussen een verschil qua zitgenot. We wilden nu ook een set waar je uren op kunt zitten/hangen/loungen en dat is met deze set zeker gelukt. Het is een modulaire set, heel handig. De hocker is ook als tafel te gebruiken. Dit ^^ is mijn favoriete opstelling wanneer de kinderen op bed liggen, voor beide een loungestuk om de benen lekker languit te doen, een aanschuiftafeltje (door Wesley opgeknapt) voor drinken en snacks en een televisie om samen een film te kijken.


Een fijne hangmat om overdag in te zonnen of 's nachts in te liggen om sterren te kijken is ook een heel fijne aanwinst in onze tuin. Ik heb een leuke samenwerking met Tropilex en mocht een hangmat uitzoeken, ik koos voor de Lazy Love, een mooi paars tweepersoons exemplaar (want tot 180 kg maar liefst) met een spreidstok. 


Zo'n stok is handig als je er met zijn tweeën in wilt liggen of wilt zonnen, zonder stok vormt een hangmat zich meer om je lichaam heen is mijn ervaring. Geen gehannes meer met twee hangmatten naast elkaar hangen voor ons dus,  nu kunnen we gezellig samen een hangmat delen.


Als je ook zo'n lekker relaxte hangmat zoekt, kijk dan zeker eens bij De Hangmatgigant en Tropilex voor een mooi fair trade en ecologisch geproduceerd exemplaar. Tropilex belooft 1% van de omzet te doneren aan non-profit milieuorganisaties, gebruikt Oeko-Tex textiel,  FSC-gecertificeerd hout en de verzending is CO2-neutraal.En, we hebben trouwens nog een heel fijn plekje gemaakt. We hebben een grote opruiming gehad in de blokhut, dat was één grote opslagplaats in plaats van het fijne atelier wat we ooit voor ogen hadden ervoor.  We hebben zo ongeveer elk item wat er stond in handen gehad en ons afgevraagd of we het echt nog nodig hebben, van veel bleek dat niet zo te zijn. Dus heb ik via de lokale weggeefhoek verschillende mensen blij gemaakt met wandtegels, een zwembadpomp, zwembad, trap, bloempotten en vazen, spiegel, barbecue, gereedschap, inspirerende quotes-bordjes en andere woonaccessoires en meer. 
Wat kan een mens toch een hoop spullen bewaren hè, onder het mom van "zonde om weg te gooien en wellicht komt het ooit van pas".

In plaats van een opslag van spullen die ik niet meer gebruik hebben we nu een mooie knutselplek kunnen maken. Dat werkt toch prettiger dan aan de keukentafel, die heb je 's avonds nodig om aan te eten. Hier trek je de deur achter je dicht en zie je de troep niet meer. Handig! Door de grote gordijnen is het gereedschap netjes weggewerkt en zie je het niet als je het niet nodig hebt. Nu nog een bestemming zoeken voor alle stukjes hout die we verzameld hebben.

💚

Reacties