Vegan Boterkoek

 


Súper simpel, een recept mag je het bijna niet noemen, maar toch deel ik graag hoe ik een heerlijke vegan boterkoek maak met een pak mix van Jumbo. Laten we het een alternatieve bereidingswijze noemen. Roan bakt hem tegenwoordig al zelfstandig, dat kind is dol op bakken en snoepen.

En een echt recept hoe je een vegan boterkoek bakt zonder pak deel ik ook met je. Is ook heel simpel trouwens, je hebt de ingrediënten vast wel in huis.
Boter vervang ik voor Flora Plant, veruit de lekkerste plantaardige variant op boter.
Voor melk neem ik een plantaardige variant.
En ei kun je prima weglaten en hoef je niet te vervangen.Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Kneed de 175 gram boter, in stukjes gesneden werkt makkelijker, samen met de mix tot een zacht deeg, daar ben je wel even mee bezig.

Duw dit deeg in de ingevette (boterkoek)bakvorm,  trek er met een vork een leuk patroontje in en bestrijk het  met wat melk. Bak het 20 minuten op 175 graden in de oven. Vooral niet de aanbevolen baktijd overschrijden is mijn tip, ook al lijkt de koek nog wat bleek, van te lang bakken wordt de koek droog. Het is juist lekker als ie wat smeuïg blijft. Laat het afkoelen in de bakvorm, buiten de oven.

Recept 2

Werk je niet graag met een pak bakmix, zo'n pak mix vind ik vaak wel makkelijk want dan kan Roan zelfstandig gaan bakken, dan maak je hem zo:

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 175 gram roomboter
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl melk
  • 1 snufje zout
Alles behalve de melk mengen in een kom en kneden tot een deeg. Duw dit deeg in de ingevette (boterkoek)bakvorm,  trek er met een vork een leuk patroontje in en bestrijk het met de melk. Bak het 20 minuten op 175 graden in de oven. Laat afkoelen in de bakvorm.

Eet smakelijk!

💚

Reacties