Blijmakers #27

When it's dark, look for stars. Het is niet voor niets de naam van mijn blog, het helpt vaak echt om te zoeken naar de lichtpuntjes in donkere tijden. 

Het is een ingewikkelde tijd, waarbij mijn PTSS behoorlijk vaak opspeelt en me in de weg zit. Herbelevingen van trauma wat heel ingewikkeld is omdat ik eigenlijk geen herinneringen in beelden en gebeurtenissen meer heb maar slechts (extreem naar) gevoel waarvan ik niet weet of het wel klopt omdat ik het niet kan verifiëren. Maar gevoel schijnt altijd wel te kloppen, dat was de grote eye-opener voor mij de afgelopen maanden.

De dingen waar ik blij van werd de afgelopen maanden:1. Onze blokhut is nu dan eindelijk echt omgetoverd tot atelier/knutselplek in plaats van opslagruimte. Met een heteluchtkacheltje aan is het een heerlijke plek om me even terug te trekken. Ook de andere gezinsleden maken er graag gebruik van. Het is vooral zo lekker dat je je project gewoon kunt laten liggen om er later verder mee te gaan, dat heb je niet wanneer je aan de eettafel werkt.2. Een spontaan kerstcadeautje van een vriendin. Lekker!3. Ik trakteerde mijzelf met BlackFriday op een GreenFriday box van Vegan Masters; 3 volledige maaltijden, 3 snacks en een aantal nieuwe producten van sponsoren om te proberen voor €25,-. Heerlijk om een aantal dagen niet na te hoeven denken over wat ik ga eten, dat scheelt al zoveel stress. En het was heel erg lekker, zéker voor herhaling vatbaar.4. Grote opruiming in m mijn boekenkast, want wat moet ik toch met al die boeken die ik al eens of tweemaal gelezen heb? Ik heb 100 stuks op Marktplaats.nl gezet en heb er al een aantal verkocht. Ruimte in huis en wat extra geld, goede deal!5. Ik mocht voor Vichy een serum testen, een fullsize product! Ik vind het een fijn serum, makkelijk in gebruik. Of het tegen pigmentvlekken helpt kan ik niet zeggen, daar heb ik geen last van. Mijn huid is wel zachter, dat vind ik een goed resultaat.
6. Hoe blij Liam is met het cadeau wat hij kreeg van Sinterklaas bij het expertisecentrum. Puur geluk spat toch van deze foto af? Voor het eerst dit jaar vieren we thuis geen Sinterklaas meer, maar leggen we een cadeautje onder de boom met kerst, in samenspraak met de kinderen. En dat ging goed! Het scheelt een heleboel stress voor Liam, geen schoentjes zetten, geen Sinterklaasjournaal, geen pakjesavond. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat met de pakjes onder de kerstboom, of hij die spanning wel aan kan. We zullen het zien.7. Roan zijn kinderfeestje was door alle omstandigheden wat vertraagd maar was heel geslaagd, lasergamen en spelen bij Cowboy&Indianen in Coevorden. Ik denk dat het zijn laatste kinderfeestje is, dus groot uitpakken om zijn basisschooltijd af te sluiten vond ik wel geoorloofd. 8. Wandelen met Wesley, het liefst ontdekken we nieuwe routes in onze eigen omgeving. 9. Roan is lid geworden van scouting, hij zit bij de welpen. Op de foto zie je dat hij geïnstalleerd werd, heel officieel allemaal. Hij vind het heerlijk om naartoe te gaan, lekker spelletjes spelen, buiten spelen, knutselen en andere groepsactiviteiten.  10. Roan heeft dit jaar voor het eerst meegedaan aan de Mister Ganzenhoederverkiezing, een onderdeel van het jaarlijkse feest Ganzenmarkt in Coevorden. Er is een Miss, mini Miss en mini Mister verkiezing, waarbij kandidaten in klederdracht op het podium iets over zichzelf vertellen. Hij heeft de derde plek behaald! Hij vond het een leuke ervaring en was vooral erg blij met de geldprijs behorende bij de derde plek. 


11. Ik won een Fair pakket bij Fair Trade op Instagram! Een pakket bestaande uit héél veel soorten thee en chocolade en een mooie shopper. Lekker!

12. Hoe deze twee genieten van een ritje in het groene toeristentreintje dat tijdelijk door de stad Coevorden reed. Normaal rijdt deze trein tussen Centerparcs de Huttenheugte en stad Coevorden, maar doordat de Huttenheugte door renovatie wekenlang gesloten was reed de trein een toeristische route door de stad. Heel leuk om toerist in je eigen woonplaats te zijn. En in een trein zitten is voor Liam een van de leukste dingen die er is.

Lichtpuntjes, ze zijn er wel. Soms moet je ze gewoon even opschrijven en er bij stil staan om je er bewust van te worden.

Reacties