Gezond en lekker: Havermout-pindarepen

Deze repen met dadels, pindakaas en kokos voor extra energie hoef je niet te bakken, zijn supergezond, zoet en vullend, én in 5 minuutjes te maken!
 
Ingrediënten, voor zo'n 6 repen:
  • 20 medjoul dadels, ontpit
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels havermout
 
 Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Meng tot het een mooi dik en plakkerig mengsel is. Het moet makkelijk door te roeren zijn, maar zeker niet te vloeibaar. Is het te vloeibaar, voeg dan extra havermout toe. Is het iets te dik, voeg dan wat extra kokosboter of pindakaas toe.

Leg bakpapier in een vorm en lepel het mengsel erop. Leg er een tweede velletje bakpapier op en druk aan met een andere vorm, bijvoorbeeld een plastic bakje dat precies in de vorm past.
Zet in de koelkast, liefst nog met een gewicht erop, bijvoorbeeld een blikje frisdrank of een pot mayonaise. Laat minimaal een uur in de koelkast staan, maar langer kan natuurlijk ook - dan worden de repen nog steviger. Daarna kun je er mooie repen of vierkantjes van snijden.
Deze energierepen blijven een aantal weken goed in de koelkast en zelfs drie maanden in de vriezer. Let op: je kunt deze niet de hele dag in je tas laten zitten, want dan worden ze te zacht.

Reacties